News

04.03.2015
3173

Команда УжНУ виборола бронзу студентського Чемпіонату України з гирьового спорту

З 27 лютого до 1 березня у Києві проходив Чемпіонат України з гирьового спорту серед студентів вищих навчальних закладів.

Змагання зібрали близько 100 учасників з різних областей держави, які представляли 25 вишів. Першість України була відбірною до Чемпіонату світу серед студентів, що відбуватиметься 1–7 липня цього року в угорському місті Печ.

УжНУ представляли четверо спортсменів, які є студентами факультету здоров’я людини. Найкращий результат серед наших показав студент-магістрант, майстер спорту України Микола Гичка, який тренується під керівництвом викладача кафедри теорії і методики фізичного виховання, майстра спорту міжнародного класу, заслуженого тренера України Андрія Яремуса та викладача кафедри основ здоров’я, майстра спорту Василя Потокія.

Микола Гичка зумів підняти дві 24-кілограмові гирі 95 разів, що дозволило йому вдруге поспіль виграти студентський чемпіонат України. Результат виявився другим абсолютним показником змагань.

    У ваговій категорії до 70 кг честь УжНУ захищав студент ІІІ курсу Павло Росоха,який досяг свого найкращого результату – 63 підйоми, виборовши срібло. Зауважимо, що Павло займається гирьовим спортом з 1-го курсу навчання під керівництвом Миколи Гички. Ще один підопічний Миколи Гички, студент 2-го курсу Микола Прокоп, виступав у ваговій категорії до 65 кг і посів 5 місце з результатом 51 підйом.

Наймолодший гирьовик нашої команди, першокурсник Михайло Тупиця (тренер – Василь Потокій), гідним виступом допоміг команді УжНУ вибороти ІІІ загальнокомандне місце і випередити представників Уманського національного університету на 8 балів.

Микола Гичка й Павло Росоха потрапили до збірної команди України з гирьового спорту серед студентів і вже готуються захищати честь держави на Чемпіонаті світу серед студентів в Угорщині.

Опубліковано – Медіацентр УжНУ

Categories: