News

15.11.2019
709

Виїзне засідання Міністерства освіти і науки України аналізувало діяльність університетських Центрів колективного користування науковим обладнанням

Виїзне засідання Міністерства освіти і науки України аналізувало діяльність університетських Центрів колективного користування науковим обладнанням

На базі Національного університету біоресурсів і природокористування України цього тижня відбулося виїзне засідання Міністерства освіти і науки України. У його роботі взяв участь і виступив проректор з наукової роботи УжНУ професор Ігор Студеняк. 

Головною темою зустрічі стало обговорення діяльності вже існуючих 14 таких центрів за науковими напрямами та перспективи створення нових. Серед багатьох університетських розробок цікавість викликали інтегрована система моніторингу захистів лісів від пожеж, інноваційні технології обліку лісових ресурсів, система дистанційного моніторингу стану азотного живлення з використанням БПЛА, технології біологізації землеробства та вирощування фітоенергетичних культур, електронні атласи використання земель, система електронного дорадництва, пластинація біоматеріалів, прилад для штучного осіменіння бджолиних маток тощо.

Перший заступник міністра освіти і науки Юрій Полюхович, звертаючись до учасників з вступним словом, розповів про нову стратегію міністерства щодо розвитку та підвищення ефективності провадження наукової діяльності у вищій школі, стан імплементації нормативних актів щодо формування європейського дослідницького простору. У виступах координаторів діяльності Центрів колективного користування висвітлено наявні здобутки, завдання та проблеми, які слід спільно вирішувати.

Проректор з наукової роботи УжНУ Ігор Студеняк у своєму виступі розповів учасникам засідання про нові можливості для проведення наукових досліджень, які створено в УжНУ з відкриттям у минулому році оснащеного новітніми приладами Центру колективного користування науковим обладнанням.

Інформаційно-видавничий центр

Categories: