Новини

24.01.2019
1362

Керівництво УжНУ провело робочу зустріч з працівниками географічного факультету

Перша у цьому році зустріч ректора УжНУ Володимира Смоланки з колективами факультетів відбулася у середу, 23 січня, з працівниками географічного факультету. Подібні зустрічі ініційовані керівництвом вишу і покликані вирішити питання для комфортної роботи викладачів та навчання студентів, проводитимуться на кожному з факультетів університету.

Безпосередньо перед початком зустрічі Володимир Смоланка та проректори Мирослава Лендьел і Дмитро Сойма оглянули навчально-наукові лабораторії та аудиторії факультету, які потребують ремонту, вдосконалення матеріально-технічної бази.

Розпочинаючи зустріч декан географічного факультету Іван Калинич розповів про етапи становлення структурного підрозділу. Наразі на факультеті є 53 науково-педагогічні працівники, серед них - 4 професори та 13 доцентів, навчається 510 студентів - 275 на денній формі та 245 на заочній формі навчання.

Очільник факультету розповів про труднощі, з якими зіткнувся факультет: «Однією з нагальних проблем є брак аудиторій для повноцінного навчально-наукового процесу, складнощі в роботі студентів у сфері комп’ютерного моделювання, не вистачає наукового обладнання. Минулого року за грантовою програмою ми придбали електронний тахеометр, але цього недостатньо. Нові прилади є дуже дорогими і факультет має об’єктивні складнощі з їхньою закупівлею» - наголосив Іван Калинич. Також потребує факультет мультимедійні пристрої, нагальним є питання заміни старих вікон, це значно покращить енергозбереження, повна окупність витрат становитиме  не більше 2-х років. Оновлення також потребує система електрозабезпечення та освітлення аудиторій факультету.

Завідувач кафедри фізичної географії та раціонального природокористування Степан Поп висловив побажання щодо стратегії розвитку науки, зокрема, наголосив на необхідності базового фінансування наукової діяльності, адже без повноцінної наукової роботи неможливим є повноцінне навчання студентів.

Ректор УжНУ Володимир Смоланка, відповідаючи на запитання працівників географічного факультету зазначив, що наразі фінансове становище університету дозволяє поліпшувати матеріально-технічну базу, при чому є змога вести значні об’єми ремонтних робіт. Зокрема, відремонтовано дахи в головному навчально-лабораторному корпусі, медичному, хімічному, юридичному факультетах. «Ми робимо фундаментальну роботу, від якої залежить ефективна робота корпусів університету. Зроблено величезну роботу по водовідведенню, збудована нова власна трансформаторна підстанція. Тепер у нас дуже важливе завдання – завершити реконструкцію будівлі «Г»  головного навчально-лабораторного корпусу, будівництво якого є незавершеним ще з 1989 року. На 2019-2020 роки заплановано здійснити роботи в цьому корпусі на суму близько 39 мільйонів гривень. Наразі університет вперше з 80-х років ХХ століття розпочав закупівлю наукової техніки» - зазначив Володимир Смоланка.

Ректор закликав колег з  географічного факультету подати заявки на закупівлю необхідної мультимедійної техніки, навчально-наукового обладнання, зокрема сучасних мікроскопів. Також цьогоріч заплановано ремонт у аудиторних та лабораторних приміщеннях на географічному факультеті. Крім цього відбудеться заміна частини вікон в головному навчально-лабораторному корпусі – зазначив Володимир Смоланка.

 

Олексій Шафраньош

Фото Ганна Фельцан

Інформаційно-видавничий центр

 

Категорії: