Новини

30.07.2018
1196

134 випускників кафедри військової підготовки УжНУ склали присягу на вірність українському народові

Студенти другого випуску кафедри військової підготовки УжНУ склали військову присягу на вірність українському народові. Урочистості відбулися 29 липня на Площі Народній в Ужгороді. Військова присяга – це останній етап у підготовці офіцерів запасу. Цьогоріч присягу складало аж 134 випускників, серед яких 27 дівчат.

Першим привітав майбутніх офіцерів ректор УжНУ Володимир Смоланка: «Дорогі студенти,  викладачі, батьки та гості!  Щиро вітаю Вас із знаменною подією – прийняттям присяги вірності народу України випускниками військової кафедри. Упродовж двох років більше ніж 130 студентів з різних факультетів опановували мистецтво військової справи, отримували нові знання, вчилися працювати в колективі та приймати спільні рішення. Невдовзі ви, шановні випускники,  отримаєте військове звання молодших лейтенантів запасу. По-різному складеться ваша доля, але ми впевнені, на вас чекає прекрасне, велике майбутнє. Ви озброєні знаннями, у вашому запасі море енергії ,  ми знаємо, що ви патріотичні і готові працювати на благо вашої Батьківщини. Тож хочу побажати вам здоров’я, багато сил і натхнення для того, щоб служити народу України, і бути вірними словам військової клятви, яку ви сьогодні промовите!».

 

Прозвучало і зворушливе привітання від імені батьків та родичів, яких прибуло на свято чимало. До слова запросили маму майбутнього офіцера Марію Гапак:

«Дорогі  наші діти! У  цей святковий день, від імені всіх батьків, хочу привітати вас із завершенням ще одного важливого етапу у вашому житті. Так, він був нелегким, але вам удалося подолати всі випробування. І ви довели, що заслуговуєте сьогодні стояти тут і присягати на вірність українському народові. Також хочу подякувати викладачам кафедри військової підготовки, які надали нашим дітям великий багаж знань і виховали в них справжніх офіцерів. Ми пишаємося своїми дітьми, адже вони не побоялися взяти на себе таку відповідальність перед  державою – бути готовими  захищати свою Батьківщину. Хочу  відмітити окремо дівчат, які з хлопцями йшли в ногу. Тому завершу словами П. Загребельного: «Військо можна перемогти, а жінку – ніколи».  Слава Україні!».

Поділилася своїми враженнями від навчання на військовій кафедрі та привітала своїх друзів випускниця Тетяна Лутак:

 «Дорогі мої колеги та викладачі! Сьогодні ми засвідчуємо важливий момент – присягу другого випуску кафедри військової підготовки УжНУ. Минуло вже два роки, як, зробивши свідомий вибір, ми почали опановувати військове мистецтво. Наше навчання проходило жваво і динамічно. За цей час ми стали свідками якісного і швидкого розвитку кафедри. В рази покращилася матеріально-технічна база та викладацький потенціал. Ці показники роблять кафедру військової підготовки УжНУ однією з найкращих у своїй царині. Звичайно, не кожен, хто вступив з нами на перший курс зміг пройти всі випробування, але ті з нас, які наполегливо йшли до своєї мети, стоять зараз тут і присягатимуть на вірність своєму народу. Інколи життя вноситиме свої корективи, але головне не втрачайте віру і знаходьте ту справи, яку полюбите. Єдиний спосіб зробити велику справу – це любити те, що ти робиш. Бажаю кожному з нас знайти справу свого життя та не забувати свою військову альма-матер. Також хочу висловити свою подяку викладачам та УжНУ».

Приєднуємось до привітань та бажаємо випускникам залишатись таким ж наполегливим, сміливим і з легкістю долати ще не одну вершину. Пишаємося вами!

 

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Ганна Фельцан

 

 

Категорії: