Новини

20.04.2018
1310

20-21 квітня 2018 року на стоматологічному факультеті відбулася традиційна вже 7 Міжнародна стоматологічна конференція студентів та молодих вчених

На стоматологічному факультеті цього року, як традиційно вже заведено, відбувся наймасштабніший захід - 7 Міжнародна стоматологічна конференція студентів та молодих вчених «Актуальні питання сучасної науково-практичної стоматології», що зібрав навколо себе велику кількість студентів, лікарів-стоматологів, однодумців зі всієї України та таких країн, як Єгипет, Індія, Нігерія, Словаччина.

Так, 20 квітня в приміщенні Ректорату ДВНЗ «Ужгородський національний університет» проходив лекторій за участі 10-ти відомих лекторів, а саме, деканa стоматологічного факультету УжНУ , проф. Костенко Є.Я., Гончарук-Хомин М.Ю., проф. Маланчук В.О., проф. Андрій Єнча (Словаччина), проф. Бойко Н.В., Ahmed Hennawy (Єгипет), проф. Клітинська О.В., Войтович О.А., доц. Мочалов Ю.О., Третьяков С.І.

 

Також першого дня в рамках конференції проходила виставка матеріалів провідних стоматологічних фірм-виробників, де можна було ознайомитися з сучасною стоматологічною продукцією.

21 квітня на базі стоматологічного факультету проводилось секційне засідання студентів та молодих вчених, де 25 учасників конференції мали змогу позмагатися у конкурсному відборі наукових робіт.

 

Переможцями конкурсу наукових робіт стали: Фесик Віталій (м.Тернопіль), Данко Ельвіра (м. Ужгород), Georgi Dandanov (м. Львів), Мельник Софія (м. Ужгород) та Степанченко Ірина (м. Полтава).

 

Також призові місця у засіданні секцій розділили такі учасники:

Секція «Ортопедичної  стоматології» : І місце – Бурлак Олександр, ІІ місце розділили – Ільченко Мар’яна та Іщенко Богдан та ІІІ місце – Соломаха Діана.

Секція «Дитячої стоматології»: І місце – Кедик Радомира, ІІ місце – Крулько Дарина.

Секція «Фундаментальних медичних дисциплін»: І місце розділили – Кухарчук Людмила та Тимощук Світлана, ІІ місце – Рукавчук Роман та ІІІ місце – Сачук Анастасія.

Секція «Терапевтичної стоматології»:  ІІІ місце – Марушинець Ярослав.

Секція «Іноземних доповідей»: І місце – Natafji Raneem, ІІ місце – Moustafa Eita та ІІІ місце розділили – Natafji Tasneem, Jeana Ayyash та Shereen Ashrat.

Також цього дня відбулися науково-практичні майстер-класи для студентів та лікарів-стоматологів:

Мирослава Гончарука-Хомина на тему «Оцінка міофункціонального компоненту у структурі аналізу оклюзій них змін»

Третьякова Сергія на тему «Практичне застосування сучасних методик ендодонтичної обробки кореневих каналів»

Завадки Мар’яна на тему «Інноваційні розробки в методиці препарування. Нові інструменти та алгоритми праці. Препарування в сліпу».

Кількість учасників конференції сягала понад 200 осіб, всі учасники отримали повні пакети матеріалів та сертифікати учасника конференції, а також подарунки від стоматологічних фірм, а саме, особливої уваги заслуговує фірма SaGaDent, яка виступає щорічним партнером наших конференцій, також такі фірми як, gsk, 3MESPE, JenDental.

Закриття конференції відбулося на урочистому галла-вечорі 21 квітня в нічному клубі «BABALU».

 

колектив стоматологічного факультету

Категорії: