Новини

18.04.2018
1243

20 – річчя Факультету Міжнародних Економічних Відносин

20 – річчя Факультету Міжнародних Економічних Відносин

В рамках святкування 20 – ї річниці факультету міжнародних економічних відносин 16 – 17 квітня було проведено міжнародну науково – практичну конференцію «Економічні, політичні та культурологічні аспекти європейської інтеграції Україні в умовах нових глобалізаційних викликів».

16 квітня відбулася урочиста Вчена рада факультету міжнародних економічних відносин.

Відкрив урочисте засідання декан факультету МЕВ, доктор політичних наук, професор Палінчак Микола Михайлови з виступом «Факультет міжнародних економічних відносин Ужгородського національного університету – 20 років (підсумки та перспективи розвитку).

Також до привітань приєдналися високоповажні гості факультету. Серед них голова Генеральний консул Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бугайло, Генеральний консул Словаччини в м. Ужгород Мірослав Мойжіта, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Д.І. Швардак, заступник Ужгородського міського голови В.В. Гомонай,  проректор УжНУ, професор Сливка О.Г. та інші високоповажні гості.

Після урочистостей відбулося пленарне засідання в рамках якого науковці з різних країн представили свої доповіді.

17 квітня відбулася робота по секціям. Науковці працювали у 3 секціях:

Секція 1. Давоські читання (Модератори: проф. В.П. Приходько, проф. В.В. Хименець, доц. В.А. Шинкар). Секція була представлена в рамках двох панелей «Давоські читання» та «П’ятий уклад».

Секція 2 Мюхенські читання (Модератор – А.В. Панов).

Секція 3. Гуманітарні науки в умовах глобалізаційних викликів (Модератори: проф. М.М. Полюжин, проф. І.М. Зимомря).

Після завершення конференції учасники були нагороджені сертифікатими та отримали збірники з опублікованими темами доповідей.

Факультет міжнародних економічних відносин є один із найкращих та найпрестижніших підрозділів Ужгородського національного університету. Нашою гордістю є наші студенти та випускники, які є затребуваними та конкурентоспроможними на ринку праці. Працюють в міністерствах, Адміністрації Президента, на дипломатичній службі, та інших державних інституціях та очолюють відділи провідних ТНК, таких, як ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн», ТОВ «Ядзакі Україна» та інші.

Наші студенти мають змогу стажуватися в різних країнах світу. Приємно відмітити, що наші вихованці мають високих рівень знань іноземних мов, що робить їх ще більш конкурентними на ринку праці, а саме англійська, німецька, французька, польська та інші.

Факультет міжнародних економічних відносин – це високі знання, практичне застосування їх на практиці, міжнародні стажування, вільне володіння іноземними мовами, висококваліфікований професорсько – викладацький склад, можливості подальшої реалізації, як в Україні, так і за її межами.

Категорії: