Новини

15.03.2018
1837

Професор Манхеттенського коледжу Ігор Айзенберг став членом Міжнародної Асоціації випускників УжНУ

Своєю найкращою інвестицією у розвиток рідного університету випускник математичного факультету УжНУ 1982 року Ігор Айзенберг вважає керівництво науковою діяльністю аспірантів і молодих вчених вишу. Про це він заявив на засіданні Правління Асоціації, яке відбулося 15 березня ц.р. за участі Президента Асоціації Володимира Смоланки, який привітав авторитетного вченого з перебуванням у стінах рідного університету, вступом в Асоціацію, і вручив йому фотоальбом, випущений до 70-річчя УжНУ. До слова,  І.Айзенберг  вже вдруге читає в університеті курс лекцій  в рамках програми академiчних обмiнiв iменi Фулбрайта в Українi.

Голова Правління Асоціації Олександр Сливка проінформував нового члена Асоціації про становлення громадської організації, якій 24 березня виповнюється лише рік. Важливим напрямом своєї роботи Асоціація вважає встановлення комунікації з випускниками УжНУ, які успішно працюють за кордоном.  Про багатьох з них вміщено матеріали у перщому випуску «Вісника» Асоціації.

Ігор Айзенберг поділився яскравими емоціями від спілкування зі студентами УжНУ:

- Мене приємно вразили нинішні студенти. Це вже не ті молоді люди, яким я читав лекції три роки тому. Вони відчувають себе вільними, дорослими, вмотивованими на здобуття знань. Я надзвичайно вдячний за можливість спілкуватися з ними і налагодити співробітництво. Це покоління молодих людей – своєрідна нагорода Україні за її виборювання справжньої незалежності.

Ігор Айзенберг наголосив, що вважає абсолютно природним своє бажання допомогти університету. До речі, його батько пов’язав з УжНУ більш як півстоліття свого життя, був одним із засновників математичного факультету.

На думку професора, українська молодь повинна займатися сучасною наукою. Тож йому було б дуже приємно мати аспірантів з УжНУ, керувати їх науковою діяльністю. Тим більше, що в університеті багато здібних і талановитих молодих науковців.

 

Володимир Смоланка подякував гостю за високу оцінку ужгородських студентів і наголосив, що університет із вдячністю приймає його пропозицію. У свою чергу, Олександр Сливка підкреслив, що чи не найважливіший підсумок зустрічі – пошуки шляхів організації розвитку науки в університеті за сприяння і допомоги його успішних випускників.

На закінчення зустрічі Ігор Айзенберг дав кілька надзвичайно слушних порад щодо організації наукової роботи в університеті.

У жвавому обміні думками взяли участь заступники голови Правління Асоціації Іван Артьомов та Сергій Устич, декани факультетів університету Володимир Лазур, Микола Палінчак, Михайло Повідайчик.

(Інтерв’ю з Ігорем Айзенбергом буде вміщено в другому номері «Вісника» Асоціації випускників УжНУ).

Відділ інформаційної та комунікаційної роботи Асоціації

Категорії: