Новини

09.09.2015
3174

УжНУ має безкоштовні ліцензії від провідного розробника програмного забезпечення – компанії JetBrains!

Якщо ви студент або викладач, вивчаєте або навчаєте програмуванню (Java, Scala, Groovy, PHP, Python, Ruby on Rails, HTML, JavaScript, CSS, Sass, Less, CoffeeScript та багато іншого) і бажаєте безкоштовно отримати сучасне, зручне і продуктивне середовище для роботи (IDE), – ця новина саме для вас!

Компанія JetBrains надає ВНЗ безкоштовні аудиторні ліцензії (Classroom License). Центр інформаційних технологій УжНУ подав заявку на участь у програмі, отже, відтепер усі студенти та викладачі мають право використовувати ці ліцензії з освітньою метою. Аудиторні ліцензії дозволяють вільно користуватися всіма нашими продуктами без обмежень щодо функціональності.

Така ліцензія дозволяє установку програми на будь-яке число комп'ютерів і допускає будь-яку кількість користувачів. Викладач може передати ключ своїм студентам для використання ПЗ у навчальних цілях і на домашньому\портативному ПК. Забороняється лише передавати ліцензії третім особам і створювати за допомогою наданого програмного забезпечення комерційні програми і служби (тобто продавати за гроші результат своєї роботи в додатку, ліцензію на яке ВНЗ видали безкоштовно) або створювати продукти, що будуть забезпечувати діяльність ВНЗ.

Наразі університет може вільно використовувати такі програмні продукти JetBrains:

Крім того, всі охочі мають змогу вільно завантажити PyCharm Educational Edition (одне з кращих IDE для Python) прямо з сайту розробника без необхідності використання ліцензійних ключів.

Усі програмні продукти – останніх версій та допускають можливість вільного їх оновлення по мірі виходу нових версій.

Пропонуємо викладачам звертатися до центру інформаційних технологій (it-center@uzhnu.edu.ua) для отримання ліцензійних ключів з метою використання продуктів JetBrains у навчальному процесі.

Категорії: