Новини

02.10.2018
629

«День кар’єри ЄС» провели в Ужгородському національному університеті (ВІДЕО)

Працедавцям – знайти спеціалістів із різних галузей, а молоді — записатися на стажування або пройти співбесіду у представлених компаніях. Усе це стало можливим на одноденному заході «День кар’єри ЄС», який тривав в Ужгородському національному університеті.

Ігор КОРОЛЬ

проректор з науково-педагогічної роботи УжНУ

Ми розглядаємо університет не тільки як місце, де студент може отримати теоретичні знання. А у першу чергу – це місце, де вони можуть підготуватися до успішної роботи. Місія сучасного університету – не тільки у лекціях та практичних заняттях, а й навчити студентів буди ефективними менеджерами, працівниками. На цьому заході представлені найбільші, найвідоміші та найпривабливіші роботодавці Закарпаття (а також з-за кордону). Ми стаємо майданчиком, де студенти і працедавці можуть познайомитися, знайти одне одного. Це може бути першою сходинкою до успішної кар’єри для наших студентів.

Окрім знайомства із можливими працедавцями, студенти мали можливість долучитися до безкоштовних лекцій та тренінгів, що стосувалися широкого тематичного спектру. Один із них – написання успішних власних проектів,  інший стосувався ефективних комунікацій.

Тетяна ХОРОШИЛОВА

співкоординатор «Дня кар’єри ЄС», практикуючий психолог

Розраховували, що на тренінг запишеться 20 студентів, а по факту прийшли 68. Він у нас називався «Ефективні комунікації – запорука успішного працевлаштування». І одне це говорить, що молоді болить  зазначена тема, студентам це цікаво. Вважаю, що у нашої системи освіти є певні прогалини, фактично дітей не готують до житті, готують до чогось іншого. Діти відчувають, що не уміють ефективно діяти у конфліктах, неефективні при комунікації – відчувають брак цих знань. Такі моменти треба виправляти. «День кар’єри ЄС» в УжНУ – один із таких заходів, тут студенти можуть побачити можливості, які до того навколо не помічали.

Студенти таку ініціативу сприйняли радо та активно долучилися до заходів «Дня кар’єри ЄС».

Владислав СЕМАЛЬ

студент факультету історії та міжнародних відносин УжНУ

З допомогою таких заходів не тільки студенти УжНУ, а й усі гості свята, можуть більше дізнатися про можливості України, працевлаштування, а також більше про ЄС. Адже Україна обрала курс євроінтеграції, ми до неї прагнемо. А починати, як відомо, потрібно із себе. Завдяки цим лекціям, студенти можуть відчувати себе більш комфортно у тих чи інших життєвих ситуаціях, які стануться в їхньому житті.

Як раціонально розпоряджатися власними коштами? Цього студенти могли навчитися під презентації з елементами тренінгу «Моделювання бізнесової активності: ділові ігри». У результаті змодельованих життєвих ситуацій здобувається безцінний досвід на власних помилках, який потім, у справжньому житті, допомагає зробити правильні рішення, — переконані лектори.

Василь ДІДИЧИН

керівник Клубу фінансової грамотності, лектор «Дня кар’єри ЄС»

Питання грошей будуть корисними завжди, і не тільки для студентів. Для молоді особливо це корисно тим, що вони тільки починають свій шлях. Те, що вони почують сьогодні – буде новим. Адже усі про це думають, але мало хто про це говорить, а ще менше хто щось робить і вчить цьому. Ідеться про навички управління грошима, це той біч, який є сьогодні. Ціль навчання – змінити поведінку людини. Лекції – це скучно, воно втомлює. Сучасність переповнена інформацієї, і ми маємо шукати інші форми навчання, аби зацікавити, це і рольові ігри, інтерактивні заняття. Усе, щоб вони самі навчилися думати та приймати рішення.  

«День кар’єри» проводився Інформаційним центром ЄС УжНУ у рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні», який є ініціативою, що фінансується Представництвом Європейського Союзу та виконується Громадською організацією «Фундація «Відкрите суспільство».

Uzhinform

Категорії: