Новини

07.06.2019
1084

Досконало вивчити іноземні мови в університеті – можливо: в УжНУ впроваджують інноваційні підходи (Відео)

Ужгородський національний університет – один із небагатьох, де іноземним мовам приділяють велику увагу. Зараз на різних факультетах тут вивчають 9 мов: англійську, німецьку, французьку, румунську, угорську, польську, словацьку, чеську та російську.

Іноземні мови неабияк популярні серед абітурієнтів. Для молоді – це можливість подорожувати, паралельно навчатися за кордоном за різними програмами обміну та відкривати для себе світ.

Михайло РОШКО, декан факультету іноземної філології УжНУ

Молоді викладачі працюють за новими методиками. Все стало доступне. Ми маємо договір із Британською радою, маємо від них підручники. Усі викладачі проходили стажування більшість по цих нових методиках. Вони працюють студентоцентрично, розмовно, в іграх. У нас немає тупого зазубрювання текстів, як колись. І дуже легко із горючими, палаючими очима вони і самі не помічають, як шикарно вивчають іноземні мови.

Студентка Наталія фахово вивчає англійську і каже: за три роки навчання уже вільно нею володіє. Дівчина активно користується всіма можливостями в університеті. Нещодавно їздила на  міжнародну конференцію в Румунію, де зібралися студенти майже з усіх країн світу.

Наталія КАРБОВАНЕЦЬ, студентка факультету іноземної філології УжНУ

Ми їхали з конкретними темами. Ми захищали свої наукові доповіді і також ми слухали інших студентів. Відбувалася конференція англійської мовою, але у нас також є студенти, які французькою виступають і румунською мовою. Тобто, ми підключаємо всі мови. Ми стараємось максимально використовувати свої знання.

Студенти УжНУ також організували свій власний розмовний клуб у рамках простору Аура Академіка. Вони практикують мови, спілкуючись у неформальній обстановці із носіями англійської, німецької і французької мов.

Категорії: