Новини

07.06.2019
225

Європейський досвід сучасної дипломатії обговорювали на міжнародному форумі в Українсько-угорському ННІ

Наукова конференція «Історична спадщина угорської дипломатії» зібрала відомих дипломатів-практиків України, Угорщини та науковців у галузі міжнародних відносин.

C:\Documents and Settings\Tansz3\Рабочий стол\ttttt\Crossroads NK\DSC_0085.JPG

23 березня 2019 року в Центрі європейської інтеграції та національних меншин «Кроссроудз», що діє на базі кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції Українсько-угорського ННІ УжНУ, відбулася, без перебільшення, знакова подія –  міжнародна наукова конференція «Історична спадщина угорської дипломатії», яка зібрала чимало відомих дипломатів-практиків України, Угорщини та вузькоспеціалізованих науковців у галузі міжнародних відносин. C:\Documents and Settings\Tansz3\Рабочий стол\ttttt\Crossroads NK\DSC_0098.JPG

Варто відзначити, що науковий форум такого масштабу, який зацікавив і досвідчених професіоналів, і студентів-міжнародників, відбувся чи не вперше на теренах Українсько-угорського навчально-наукового інституту нашого вишу.  Після вітальних слів директора Центру Єви Кіш конференція розпочала свою роботу. Серед перших доповідей прозвучали презентації представників дипломатичного корпусу Генерального консульства Угорщини в Ужгороді та консульства Угорщини в Берегові.

C:\Documents and Settings\Tansz3\Рабочий стол\ttttt\Crossroads NK\DSC_0152.JPG C:\Documents and Settings\Tansz3\Рабочий стол\ttttt\Crossroads NK\DSC_0113.JPG

У докладній доповіді професора-дипломата Алена Панова було презентовано модерний аналіз проекту реформи дипломатичної служби України, що викликало жваву дискусію присутніх учасників конференції. Високий рівень професіоналізму продемонстрували й інші представники науки, зокрема доктор історичних наук МагдолнаЛацої (Дебреценський університет, Угорщина). Крізь призму діяльності визначних представників угорської дипломатії вона розкрила особливості угорської дипломатії 16–18 століть. Події 1956 року в контексті міжнародної дипломатичної діяльності були детально висвітлені у виступі доктора наук Наталії Вароді (Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ, м. Берегово). На основі архівних документів були проаналізовані проблемні питання дипломатичної служби. Міжрегіональній проблематиці двосторонніх українсько-угорських відносин була присвячена ціла робоча секція міжнародного форуму. Свої доповіді представили науковці Дебреценського та Ужгородського університетів, Рівненського гуманітарного університету.

 «Міжнародна конференція стала важливою локацією для науково-дослідної роботи  дипломатів і прикладом, який можуть наслідувати молоді міжнародники УУ ННІ», – підсумувала професор Єва Кіш.

 

Категорії: