Новини

18.03.2019
615

Європа і УжНУ: співпраця, міжнародні студентські програми, ґранти і стипендії (Відео)

Ужгородський національний університет активно представлений на міжнародній освітній арені і успішно співпрацює з багатьма європейськими вишами. Студенти та викладачі  УжНУ мають можливість безкоштовно навчатися і стажуватися за кордоном.

Оксана СВЄЖЕНЦЕВА, начальник відділу міжнародних зв’язків УжНУ

Наші студенти беруть участь у різних програмах академічної мобільності. Це є програми академічної мобільності, підтримані різними фондами. Це є програми міжурядові. Це є програми міжуніверситетських договорів. А також це програми, підтримані різними відомствами. Програми стажування бувають різні. Серед фондових найпопулярнішим є Erasmus+.

Студентка Ганна протягом семестру навчалася за обміном в академії Ігнаціанум у Кракові, з яким Ужгородський національний університет уклав двосторонню угоду ще у 2018-му році.

Ганна ЛАЗАРЧУК, студентка факультету історії та міжнародних відносин УжНУ

Це дійсно надзвичайно класна можливість відчути навчання не тільки в наших університетах, але й за кордоном, побачити різницю, побачити різницю, чи схожість між нашими університетами. Дало поштовх рухатися далі, розвиватися, як і там, так і тут.

Ганна протягом трьох тижнів стажувалася у Вищій школі імені Роберта Шумана у Бельгії. Дівчині вдалося подолати мовний бар’єр і вільно спілкуватися французькою з викладачами та іншими студентами.

Ганна БАНЯС, студентка факультету іноземної філології УжНУ

Взагалі, у нас була можливість бути присутніми на різних парах, на різних факультетах. І порівняти методику викладання в нас, і в них. Також системи освіти. Все відбувалося французькою мовою, тому що це французький регіон Бельгії, Валонія.

Яна навчається на факультеті іноземної філології УжНУ. Стажування в Сполучених Штатах Америки – неабияк цінний досвід для неї.

Яна КРИВАНИЧ, студентка факультету іноземної філології УжНУ

Сесію я здавала достроково. Я її здавала до 1 травня того року. І викладачі сприяли тому, щоб я змогла її здати достроково. Я окремо від усіх студентів мала свій графік здавання всіх іспитів. Враження від Америки особливі. І я б радила усім студентам, будучи студентами провести своє літо за кордоном, здобути неймовірні враження і найголовніше – це подолання мовного бар’єру.

Ужгородський національний університет активно співпрацює з Поморською Академією у Слупську. Минулого року більше двадцяти студентів їздили туди на семестрове навчання. В результаті отримають два дипломи бакалавра: українського і польського зразка.

Програму подвійних дипломів УжНУ реалізував і з литовським Університетом Вітовта Великого. Вона в першу чергу актуальна для студентів біологічного факультету.

Відповідно до чинної Програми співробітництва між Міністерством освіти і науки Словацької Республіки та України про партнерство та обміни, студенти УжНУ систематично проходять наукове стажування у Пряшівському та Університеті імені Я.А. Коменського в Братиславі.

11 студентів факультету історії та міжнародних відносин пройшли археологічну практику в Інституті археології у м. Кошице.

Ужгородський національний університет всіляко підтримує своїх студентів у навчанні та стажуванні закордоном. Розширення географії міжнародного партнерства – це курс, в якому наразі рухається УжНУ.

 Uzhinform

Категорії: