Новини

18.04.2019
401

Географи УжНУ привезли відзнаки зі Всеукраїнської студентської олімпіади в Києві

Студенти підрозділу здобули бронзу, два четверті та п’яте місця

Команда географів УжНУ показала хороші результати в II етапі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Географія».

Конкурс відбувся в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. За перемогу змагалося понад сімдесят студентів із близько 30 вишів. Ужгородський університет представили шестеро майбутніх географів.

У підсумку магістрант Степан Боцко здобув диплом за третє місце. Лідію Бордаш і Юлію Шкрібунагородили грамотами за четверте місце. Іванові Сухану вручили грамоту за 5-е місце, а Валерії Атаманюк та Андрію Полянському — сертифікати про участь.

Студенти УжНУ з деканом геофаку КНУ ім. Т. Шевченка Ярославом ОлійникомСтуденти УжНУ з деканом геофаку КНУ ім. Т. Шевченка Ярославом Олійником

Професор кафедри фізичної географії та раціонального природокористування УжНУ Степан Поп був одним із членів журі олімпіади. Він зауважив: «Конкурс відбувався в КНУ ім. Т. Шевченка на базі геофаку, який очолює Ярослав Олійник, котрий допоміг, коли ми відкривали географічний факультет в УжНУ в 2005 році. Наші студенти загалом виступили креативно, показали хороший результат. Першого дня учасники вирішували тестові завдання. Наступного — практичні питання з різних галузей географії (геоморфології, геології, відновлювальної енергетики), що виявилися доволі складними».

На Майдані НезалежностіІван СуханІван Сухан

Після виконання завдань учасники мали екскурсію столицею України. Другокурсник Іван Суханподілився: «Я задоволений результатами. Поїздка мені дуже сподобалася і запам’яталася, оскільки я вперше був у Києві. Студенти з Київського університету показали нам пам’ятки в центрі, а потім ми відвідали різні торгові центри».

Степан БоцкоСтепан Боцко

Степан Боцко, який виступив найкраще із ужнівської команди й здобув «бронзу», розповів: «Ця олімпіада була третьою для мене. Щоб стати переможцем, потрібно не тільки знати програму університету, а й розуміти карти, причиново-наслідкові зв’язки в географії і найголовніше — читати багато додаткової інформації. Завдання на олімпіаді завжди незвичайні і такі, що дають змогу розгорнути відповідь у різні боки, залежно від світогляду й думок студента. Тому учасник сам вирішує, чи підтримувати запропоноване твердження, чи спростувати. Цікавим було й проведення позаолімпіадного часу. Велика подяка викладачам і студентам КНУ за організацію. Також спасибі нашому наставникові Степанові Степановичу Попу, який завжди підтримував і мотивував».

Конкурси для студентів — хороша можливість продемонструвати здобуті знання й перевірити себе. І особливо тішить, коли молодь показує гідні результати.

Ольга Брайлян
Категорії: