Новини

26.10.2016
769

Кафедра ТПП факультету міжнародних відносин продовжує співпрацю з Британською Радою в Україні

Кафедра теорії та практики перекладу факультету міжнародних відносин продовжує співпрацю з Британською Радою в Україні в рамках проекту "Англійська мова для університетів".

Нещодавно відбувся науково-методичний семінар кафедри, на якому  старший викладач Поліщук Ольга Володимирівна ознайомила колег з результатами курсу інтенсивного навчання тренінгу "Англійська мова професійного спрямування" (CiVELT – Certificate in Vocational English Language Teaching).

Метою тренінгу CiVELT в рамках  літньої школи для викладачів, що відбувся у Дніпропетровській області з 25 по 29 липня та зібрав більше 90 представників ВНЗ з різних регіонів України, було ознайомлення викладачів із сучасними методами та прийомами викладання англійської мови професійного спрямування та методиками викладання фахових дисциплін іноземною мовою.

Курс був прочитаній провідним спеціалістом Великої Британії з викладання англійської мови професійного спрямування Рос Райт (Ros Wright), автором численних посібників з професійного спілкування англійською мовою, членом відбіркового комітету IATEFL.

Викладачі університетів мали можливість відпрацювати методики вивчення мовних потреб фахівців різного професійного спрямування, техніки анкетування для аналізу мовних потреб, основи розробки програм для професійного вивчення англійської мови, види та прийоми роботи з аутентичними текстами, критерії оцінювання тощо.

Викладачі кафедри теорії та практики перекладу виявили інтерес до певних моментів викладання іноземної мови професійного спрямування, а саме: прийомів та системи вправ для ознайомлення з фаховою лексикою, методів роботи з аутентичними матеріалами.

Доповідач також ознайомила колег з можливостями використання численних ресурсів Британської Ради для подальшого навчання та професійного вдосконалення.

Навчання в рамках проекту "Англійська мова для університетів" не лише відкриває можливості для професійного росту та забезпечує викладача сучасними методичними та науковими ресурсами, але й надає можливість обмінюватись досвідом, розвивати плідні професійні контакти між різними ВНЗ.

Категорії: