Новини

22.02.2019
1651

Керівництво УжНУ провело робочу зустріч з іноземними студентами

Керівництво УжНУ провело робочу зустріч з іноземними студентами

У п’ятницю, 22 лютого відбулася зустріч керівництва Ужгородського національного університету, ректора Володимира Смоланки, проректора Мирослави Лендьел з студентами-іноземцями, які навчаються на медичному факультеті, медичному факультеті №2 та стоматологічному факультеті УжНУ. Також поспілкувалися з іноземцями заступник  начальника відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Закарпатській області  Михайло  Густей та командир роти патрульної поліції Анатолій Васильович.

Керівництво університету систематично проводить зустрічі із іноземними студентами для ознайомлення їх із законодавством України, правилами внутрішнього  розпорядку ДВНЗ «УжНУ», звичаями й традиціями краю.

Як зазначила проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Мирослава Лендьел: «В рамках цих зустрічей аналізуються проблемні питання, які виникають, зокрема в адаптації іноземців у нашому місті. Ми відповідаємо на запитання студентів-іноземців, а також запрошуємо представників правоохоронних органів для того, щоб вони роз’яснили студентам правила перебування на території України. Зокрема обговорюються питання співіснування та співробітництва з громадою міста, ймовірні конфліктні ситуації, які можуть виникнути та механізми їх запобігання. Позитив цих зустрічей полягає у тому, що студенти можуть безпосередньо задати питання які їх хвилюють та отримати на них відповіді».

 

Інформаційно-видавничий центр

 

 

 

Категорії: