Новини

14.09.2019
967

В УжНУ завершилася робота міжнародної конференції, присвяченої толерантності

У суботу, 14 вересня, в  УжНУ завершила роботу Міжнародна науково-практична конференція «Проактивна толерантність як шлях до миру». Науковий захід здійснювався у рамках проекту, який УжНУ втілює разом з Університетом Людвіга-Максиміліана в Мюнхені (Німеччина) та стосувався ідеї толерантності на кордонах Європи.

У науковому обговоренні торкнулися толерантності, соціальної комунікації та ролі засобів масової інформації. Професор Арнд Кюперс (Німеччина) розповів про взаємопоєднання толерантності та культури в європейських країнах. Також він торкнувся проблеми толерантного відношення до представників інших культур, зокрема представників ісламського світу.

 Доцент кафедри глобалістики, євроінтеграції та управління національною безпекою Національної академії державного управління при Президентові України Рена Марутян розповіла про феномен, механізм появи інтолерантності. Також серед тем, які розглядалися - формування толерантності в умовах впровадження і розвитку інформаційно-комунікаційних технологій, тема толерантності в українських медіа.

Надалі науковці розглянули можливості імплементації проактивної толерантності крізь призму навчання та виховання. Про практичні навички, навчання толерантності, зокрема в закладах вищої освіти розповіла керівник Центру гендерної освіти УжНУ Маріанна Колодій. «Часто кажуть про толерантність тому що це модно, але насправді вона є  вимогою часу і є чимало прикладних речей, зокрема в сфері освіти, які варто реалізовувати, в рамках нових освітніх програм» наголосила Маріанна Колодій. На завершення учасники підвели підсумки конференції та продовжили неформальне спілкування.

 

Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр

 

 

 

Категорії: