Новини

28.11.2016
849

Лекція-тренінг для студентів та викладачів факультету "Англійська мова для університетів"

Триває співпраця кафедри теорії та практики перекладу факультету міжнародних відносин з Британською Радою в Україні.

Черговим заходом стала лекція-тренінг для студентів та викладачів факультету, на якому викладачі кафедри Калинич І.Й. та Поліщук О.В. поділились досвідом, набутим під час стажування в рамках проекту "Англійська мова для університетів".  

Старший викладач Калинич І.Й. запропонувала студентам 3-го та 4-го курсів цікаві способи  навчання академічному стилю письма, зокрема, іметодики написання есе. Студентам старших курсів ця інформація видається надзвичайно корисною та цікавою, оскільки багато представників факультету беруть участь у програмах академічних обмінів та потребують ґрунтовних знань з написання есе та мотиваційних листів.

Презентація та коментарі допомогли слухачам структурувати свої знання про подачу та розвиток ідей, логічність, узгодженість та послідовність викладу, межу поєднання художніх та публіцистичних рис, засоби вираження індивідуальної позиції та мовні особливості академічного стилю.

І. Калинич звернула увагу на широке використання навичок з написання есе у програмах європейських ВНЗ та міжнародних тестах. Так, особливий інтерес викликала у студентів система оцінювання письмових творів у тесті IELTS.

Старший викладач Поліщук О.В. представила слухачам можливості подальшого фахового навчання, які пропонує Британська Рада. Економічний та суспільно-політичний напрямки охоплені рядом онлайн курсів Британської Ради в системі МООС (Massive Open Online Course).

МООС – це відкритий безкоштовний онлайн курс з різних предметів, відкритий для навчання та спілкування фахівців з різних країн. Надзвичайно потужний ресурс курсів англійською мовою з різних дисциплін доступний на соціальній платформі для навчання в Великобританії FutureLearn.

Студенти та викладачі факультету виявили велику зацікавленість перспективами вдосконалення як мовних, так і фахових знань та навичок з допомогою ресурсів та рекомендації Британської Ради та висловили бажання продовжувати серію подібних презентацій.

Категорії: