Новини

24.06.2019
1476

Літній університет 2019: випускний!

Все, що має початок, має і кінець: три тижні Літнього університету УжНУ промайнули наче мить. І в п’ятницю, 21 червня, 60 ужгородських старшокласників святкували свій перший університетський випускний.

Зранку ректор Володимир Смоланка, проректор Ігор Король, заступник мера Ужгорода Василь Гомонай, чиновники з управління освіти міськради і представники шкіл-партнерів УжНУ, що також стали базою для Літнього університету, зустрілися з молоддю у ректораті.

Нагадаємо, впродовж Літнього університету учні побували на всіх факультетах, військовій кафедрі, в музеях, лабораторіях, обсерваторії, на екскурсіях, проходили конкурси, квести, інтерактивні ігри, круглі столи, тренінги, дискусії, майстер-класи. Відвідали наукову бібліотеку та Ботанічний сад УжНУ, Чинадіївський замок "Сент-Міклош", санаторій "Карпати", Невицький замок, туристичний комплекс "Воєводино". Приємні моменти трьох тижнів пригадали, переглядаючи фотографії.

Володимир Смоланка наголосив, що впевнений: більшість із цих дітей, а це – кращі учні шкіл міста, призери предметних олімпіад, конкурсу наукових робіт Малої академії наук тощо, за рік-два обов’язково стануть і студентами УжНУ. Зазначив також, що 8- і 9-класників раді будуть вітати у Літньому університеті і наступного року.

– Це дуже хороша програма, вона, у співпраці з міською радою Ужгорода, підтвердила свою ефективність і ми обов’язково будемо її продовжувати та розвивати», – запевнив Володимир Іванович.

Заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай висловив сподівання, що сьогоднішні випускники за рік-два отримуватимуть уже і студентські квитки УжНУ, подякував дітям за участь, побажав веселих канікул і зазначив, що потрібно зробити нелегкий і відповідальний вибір – визначитися, на який факультет вступати. А начальник одного з відділів управління освіти Ужгородської міської ради Жанна Дудинець відзначила, що Літній університет УжНУ – найдієвіша з форм профорієнтаційної роботи.  

– Уже другий рік проведення Літнього університету має найпозитивніші відгуки і дітей, і батьків, і вчителів шкіл, – сказала Жанна Іванівна.

Випускники Літнього університету УжНУ отримали сертифікати про його успішне проходження, а ще – призи за здобуті в ході навчання перемоги.

А потім були веселощі. За традицією – на території університетського комплексу "Скалка".

Коли приїхали, побачили, що на польовій кухні вже кипить робота: над казанком із бограчем чаклує директор студмістечка Василь Кепич,  

якому допомагають дівчата-волонтерки

а поки команда поварів готує смаколики – гайда розважатися

поспівати в караоке

пограти на гітарі

у «Мафію»

і «UNO»

й інтелектуально-розважальні ігри

потім трохи відпочити

і знов грати. У волейбол

і бадмінтон

А далі звучить команда «Їсти!».

Два рази казати не треба

Кому добавки?

Проректор Ігор Король контролює, щоб усім вистачило

але все ОК, усі ситі

А ось так закінчується чудовий день. Стомлені, але щасливі…

На цьому Літній університет 2019 завершено. Всім спасибі!

 

Ярослав Світлик, фото автора

 

Категорії: