Новини

24.10.2019
2037

Людмила Симочко представила УжНУ на міжнародній конференції у Бельгії

Людмила Симочко представила УжНУ на міжнародній конференції у Бельгії

Міжнародна конференція «Мікроорганізми без кордонів», пройшла в м. Брюссель (Бельгія) 18 жовтня 2019 року і була присвячена питанням загальної та енвайронментальної мікробіології, а також екології мікроорганізмів. 

Увага науковців була зосереджена на механізмах адаптації мікроорганізмів до стресових факторів навколишнього середовища, змін клімату та їх впливу на мікроорганізми, поширенні антибіотико резистентних мікроорганізмів, використанні мікроорганізмів у сучасних технологічних процесах з метою покращення біопродуктивності екосистем. Конференцію проведено за сприянням Королівської академії наук та мистецтв (Бельгія) і Бельгійського товариства мікробіологів. У роботі конференції прийняли участь провідні вчені з Сполучених Штатів Америки, Італії, Японії, Франції, Німеччини, Швейцарії, Китаю. Україну представляла доцент кафедри ентомології та збереження біорізноманіття, біологічного факультету, старший науковий співробітник НДНЦ молекулярної мікробіології та імунології слизових оболонок Людмила Симочко. На засіданні вона презентувала доповідь «Вплив кліматичних змін на мікробіом ґрунту та його активність» у який представила результати багаторічних досліджень динаміки мікробіому ґрунту різних типів екосистем. Загалом, у конференції прийняли участь понад 250 науковців з 9 країн. Доповіді учасників конференції опубліковано у збірнику.

Наприкінці заходу відбулось спілкування учасників конференції у форматі B2B, що дало змогу обговорити сучасні світові тенденції у загальній та енвайронментальній мікробіології, а також можливі напрямки міжнародної співпраці.

 

За інформацією біологічного факультету

 

Категорії: