Новини

17.10.2019
566

На юридичному факультеті УжНУ відбулася лекція Почесного професора УжНУ Мароша Жілінки (Словаччина)

На юридичному факультеті УжНУ відбулася лекція Почесного професора УжНУ Мароша Жілінки (Словаччина)

У четвер, 17 жовтня,  на юридичному факультеті УжНУ відбулася лекція почесного професора УжНУ, директора відділу по боротьбі з економічною злочинністю Бюро спеціальної прокуратури Генеральної прокуратури Словацької республіки Мароша Жілінки. На зустрічі були також присутні представники генерального консульства Словаччини в Ужгороді.

Відкриваючи зустріч, декан юридичного факультету Ярослав Лазур зазначив: «Важливо, що студенти мають змогу ознайомитися з практичним досвідом роботи прокуратури у Словаччині, дізнатися яким чином діє кримінальне право. Важливо також взяти найкращий досвід, зокрема  Словаччини у цій сфері в контексті євроінтеграційних прагнень України».

Лекція Мароша Жілінки стосувалася досвіду боротьби із організованою злочинністю у Словаччині. Лектор зазначив: «Організована злочинність і корупція є однією з найбільших загроз, якій держави спільно повинні протистояти в цілях збереження безпеки, стабільності та економічного розвитку».  Організована злочинність та корупція ставлять під загорозу існування правової держави, є загрозою демократії та правам людини, порушують правила економічної конкуренції та мішають економічному розвитку – наголосив Марош Жілінка.

 

Інформаційно-видавничий центр

 

 

 

 

 

 

Категорії: