Новини

15.05.2019
880

На хімічному факультеті розпочала роботу Всеукраїнська конференція з міжнародною участю «Аналітична хімія – методи та інструменти»

У середу, 15 травня, на хімічному факультеті відбулось відкриття Всеукраїнської конференції з міжнародною участю «Аналітична хімія – методи та інструменти». Конференція проводиться в рамках «Днів науки» в УжНУ і триватиме з 15 по 17 травня. Участь в конференції бере близько 60 науковців з Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А. В. Думанського НАН України, ДНУ НТК «Інститут монокристалів» НАНУ, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Інституту фізики напівпровідників ім. В. Є. Лашкарьова, НАНУ та інших. Також до конференції долучились науковці закордонних університетів: Пряшева, Мінську, Кошице, Ніредьгази, Ріо-де-Жанейро.

На відкриття конференції завітав перший проректор Олександр Сливка: «Мені приємно вітати всіх гостей Ужгородського національного університету на сьогоднішній конференції. Чудова погода сприятиме настрою та налагодженню робочих взаємин. Сьогодні все змінюється, міняємось і ми. І це в першу чергу позитивні зміни пов’язані з відкриттям нових спеціальностей, закупівлею нового наукового обладнання. Хімічний факультет є одним з тих підрозділів нашого університету, яким ми в першу чергу завдячуємо за рейтингову позицію нашого вишу (сьогодні ми посідаємо 13 місце у рейтингу «Scopus»)». Також Олександр Сливка детальніше розповів гостям про сучасний УжНУ. 

Декан хімічного факультету, заступник голови оргкомітету конференції Василь Лендєл ознайомив учасників заходу з хімічним факультетом: «Подібні конференції нам вдається не так часто організовувати, як би хотілось. Хімічний факультет був  5 факультетом заснованим в УжНУ. Складається він з кафедр органічної хімії, неорганічної хімії, екології та охорони навколишнього середовища, фізичної та колоїдної хімії, аналітичної хімії. Навчальний процес забезпечують 39 викладачів (11 професорів, докторів наук і 25 доцентів, кандидатів наук 10 професорів). І ми раді, що всі вони є нашими випускниками».

Заступниця декана з виховної роботи Василина Русин поділилася: «Сьогоднішня конференція «Аналітична хімія – методи та інструменти» є довгоочікуваної подією в житті нашого факультету, адже останній раз ми проводили подібну конференцію аж 1998 році. Тож раді вітати в УжНУ науковців з університетів як українських, так  і іноземних. Але те, що в нас давно не проводилась конференція, не означає, що наші викладачі не живуть науковим життям: вони систематично їздять на конференції, симпозіуми в межах України й закордоном та публікуються в наукових виданнях. Також до конференції ми випустили тези доповідей Всеукраїнської конференції з міжнародною участю «Аналітична хімія – методи та інструменти». Конференція стала можливою завдяки зусиллям нашого колективу та керівництва університету, хочеться виокремити в організаційній справі завідувача кафедри аналітичної хімії, доцента Ярослава Студеняка.

 

Ганна Фельцан,

фото автора

Інформаційно-видавничий центр

 

Категорії: