Новини

26.05.2017
1353

На юридичному факультеті провели семінар «Сучасні тенденції наукових досліджень у сфері публічного права»

У середу, 24 квітня, на юридичному факультеті відбувся семінар на тему «Сучасні тенденції наукових досліджень у сфері публічного права». Проводив наукову зустріч доктор юридичних наук, професор, директор Науково-дослідного інституту порівняльного публічного права та міжнародного права Ужгородського національного університету Михайло Савчин.

«Нинішній семінар стосується головних напрямків досліджень публічного права. Питання розуміння природи свободи людини як можливості робити вибір без впливу зовнішніх чинників. Ми розглядатимемо можливість мінімального впливу держави на вибір індивіда та погляд на цю проблему з точки зору методології наукових досліджень» - розповідає професор.

Відвідали семінар чимало колег з різних кафедр, студенти та аспіранти факультету, а також гості із Люблінського католицького університету Іоана Павла ІІ. Зокрема,  професор кафедри сімейного права та сімейних прав Войцех Ліс (Wojciech Lis) та  завідувач кафедри цивільного права Люблінського університету Піотр Закревскі (Piotr Zakrzewski). Польські колеги також 22 та 23 травня провели публічні лекції англійською мовою для студентів та аспірантів, які організувала завідувач кафедри цивільного права та процесу, доктор юридичних наук С. Булеца.

На завершення семінару відбулася презентація ряду монографій та збірників наукових статей Науково-дослідного інституту УжНУ, а присутні колеги та студенти мали можливість поспілкуватися з доповідачем та поставити питання з проблематики семінару.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Категорії: