Новини

09.12.2015
2111

Науковими дослідженнями інформатиків УжНУ зацікавилися у Європі!

На початку грудня в Словаччині відбулася міжнародна конференція  KOLOS 2015  «International meeting on variable stars research», з питань астроінформатики, астрономії та астротуризму, яку відвідали фахівці з Чехії, Угорщини, Словаччини, Польщі та України.

Делегацію з України очолював професор факультету інформаційних технологій В.Є. Саваневич, який разом зі своїми учнями мав 4 доповіді про програмне забезпечення CoLiTec, розроблене під керівництвом професора. Його призначення – обробка зображень для виявлення комет та астероїдів на серії цифрових кадрів.

Під час конференції провели змістовні перемовини з фахівцями Вігорлатської обсерваторії та Кошицького університету ім. Павла Шафарика щодо розробки групою CoLiTec програмного забезпечення для словацьких астрономів.

Голову української делегації, професора факультету інформаційних технологій В. Є. Саваневича запросили для налагодження наукового співробітництва до Познанського університету ім. Адама Міцкевича та Ягеллонського університету в Кракові.

За інформацією завідувача кафедри інформатики та фіз.-мат. дисциплін,

доцента Олександра Лавера

Опубліковано - Медіацентр УжНУ

Категорії: