Новини

31.10.2019
274

Навчальний цикл з фізіотерапії в програмах раннього втручання швейцарських фахівців розпочато

Навчальний цикл з фізіотерапії в програмах раннього втручання швейцарських фахівців розпочато

Навчальний цикл з фізіотерапії в програмах раннього втручання швейцарських фахівців розпочато

Сьогодні, 31 листопада на базі факультету здоров’я та фізичного виховання Ужгородського національного університету швейцарські практикуючі фахівці розпочали навчальний цикл з фізіотерапії у ранньому втручанні. Це важливий крок до впровадження ефективної системи підготовки кадрів для забезпечення надання якісних соціально-терапевтичних послуг, направлених на соціалізацію та підвищення якості життя людини з інвалідністю.

Лекторами для студентів факультету та практикуючих фахівців з різних регіонів України є практикуючі фахівці зі Швейцарії, чий позитивний досвід сформований роками роботи у різних соціальних закладах:о Бріґітта Бертольд – фізіотерапевтка, спеціалістку з Бобат-терапії, яка працювала у неонатальному відділенні м. Люцерн, а нині веде приватну практику, та Сільвія Ціммерманн – фахівчиня з раннього втручання, спеціальний педагог для дітей дошкільного віку, яка працює у Службі раннього втручання кантону Люцерн.

Даний навчальний цикл реалізується на основі тристоронньої угоди  щодо створення нових освітніх умов для майбутніх фахівців, які працюють із людьми з інвалідністю, яку 23 вересня 2019 року підписали ректор УжНУ Володимир Смоланкa, президент Асоціації «Парасолька» (Швейцарія) Андреас Шмід та директорка БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталія Кабацій. Наразі триває активна фаза роботи із залучення передового європейського досвіду до підготовки кадрів, які вкрай необхідні для якісних змін у роботі з людьми з інвалідністю – на стадії раннього втручання, вікового супроводу, у контексті роботи з батьками дітей з інвалідністю. Запропонований лекційний курс від швейцарських тренерів – перший блок теоретичної та практичної підготовки фахівців на Закарпатті.

Категорії: