Новини

31.01.2019
785

Новини з Міжнародної асоціації випускників Ужгородського національного університету

Серед різних напрямів роботи ГО «Міжнародна асоціація випускників УжНУ» важливе місце займають питання поліпшення соціального становища студентів, які мають проблеми з матеріальним забезпеченням. Для тих, хто не отримує стипендії, важливою є можливість працевлаштування без відриву від навчального процесу. Саме це питання успішно вирішується завдяки ініціативі Олега Адамчука, який є членом правління Асоціації і очолює ТОВ «Інтерфіл».

Запропонований ним механізм співпраці з УжНУ враховує вимогу деканів факультетів – не зашкодити навчальному процесу – та студентів, які поставили умову працювати неповний робочий день або неповний робочий тиждень.

Станом на початок 2019 року підприємство «Інтерфіл» реалізувало обіцянку свого керівника. Тут обладнано окремий цех на 100-120 робочих місць та впроваджено новий логістичний ланцюжок, що дає студентам змогу працювати за їх бажанням по 4 години в день (заробітна плата 4200 грн/міс.) або повну зміну 3 рази на тиждень через день (заробітна плата 6000 грн/міс.).

Обов’язки не дуже складні, студентам пропонується працювати операторами косметичної лінії; контролерами якості; укладальниками-пакувальниками косметичних виробів.

До реалізації проекту, започаткованого Асоціацією випускників, підключились студентські ради університету та факультетів, профспілкові комітети студентів та окремі декани факультетів, зокрема проф. Лазур В.Ю. (фізичний факультет), проф. Повідайчик М.М. (математичний факультет), доц. Шумицька Г.В. (філологічний факультет), проф. Туряниця І.І. (інженерно-технічний факультет), проф. Сержанов В.В. (економічний факультет) проф. Палінчак М.М. (факультет міжнародних економічних відносин) та ін.

Враховуючи, що правління Асоціації повною мірою виконало організаційні питання та скоординувало роботу з  створення сприятливих умов для працевлаштування студентів, на порядку денному практичний запуск у дію цього механізму.

Для цього необхідні ініціатива членів студентських рад та профспілкових осередків університету і факультетів, а також очільників факультетів. Немає сумніву в тому, що наведений приклад вирішення конкретної проблеми з працевлаштуванням студентів сприятиме розвитку громадської ініціативи та активності керівників різних структурних підрозділів УжНУ.

 

Заступник голови правління

ГО «Міжнародна Асоціація випускників УжнУ»

Іван Артьомов

 

 

 

Категорії: