Новини

27.09.2019
1045

Перший Економічний форум Закарпаття провели в УжНУ

Декан економічного факультету Віталій Сержанов ініціював перший Економічний форум Закарпаття, який відбувся у п’ятницю, 27 вересня, у залі засідань Вченої ради УжНУ. До форуму долучилися провідні бізнесмени та директори компаній Закарпатської області, представники влади області та міста, народні депутати України.

Організатори відзначають, що метою форуму є створення незалежного майданчику, на якому представники бізнесу могли б обговорювати проблеми ведення бізнесу, знаходити шляхи їх вирішення, отримувати нові ділові контакти, звертатись з пропозиціями по покращенню бізнес-клімату до органів влади, відпрацьовувати ефективну взаємодію з регіональною та державною владою. А також формувати пропозиції для університету, щодо підвищення якості підготовки кадрів та залучення економістів університету до вирішення питань які виникають в процесі ведення бізнесу, залучення бізнесу до практичної підготовки студентів та інші питання, які стосуються економічного розвитку.

Відкрив форум ректор УжНУ Волододимир Смоланка: «Ідея започаткування Економічного форуму виникла в стінах Ужгородського національного університету, адже ми мріяли на академічному майданчику обговорити багато питань, які стосуються ведення бізнесу в нашому регіоні і в перспективі зробити цей майданчик більш широким».

Організатор форуму, декан економічного факультету Віталій Сержанов наголосив: «Загальновідомо, що в сучасному світі рівень конкурентоздатності країни визначається рівнем розвитку освіти й науки. Відповідно, необхідно проводити підготовку конкурентоздатних спеціалістів, що відповідатимуть реальним потребам академічного розвитку країни в умовах переходу на інноваційний тип розвитку. При цьому конкурентоздатність випускника на ринку праці відбувається через реалізацію знань і навичок отриманих у виші. Хочу відзначити, що в нашій області нема жодного великого підприємства, де б не працював хоч один випускник економічного факультету. Але якісно підготовити студента неможливо без значної практичної частини. А зробити це ми можемо тільки в тісній співпраці з представниками бізнесу та державних установ. Саме ці зв’язки ми і хочемо сьогодні налагодити. Також сьогодні ми почуємо багато пропозицій представників різних сфер бізнесу до влади, щодо того, яким повинен бути бізнес-клімат в області та країні. Я переконаними, що хоча б окремі пропозиції будуть сприйняті владою і це сприятиме розвитку регіону».

Основними темами для обговорення стали: трудові ресурси: кількість та якість; джерела фінансування діяльності та вартість фінансування, залучення інвестицій; оподаткування бізнесу, ліцензування; ефективна взаємодія з органами влади та проблеми такої взаємодії, проблеми функціонування та покращення інфраструктури.

В майбутньому організатори планують зробити проведення Економічного форуму щорічним.

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: