Новини

28.02.2019
855

«Погляд» святкує ювілей – 20 років!

«Погляд» святкує ювілей – 20 років!

Університетська газета «Погляд» радує своїх читачів аналітичними, художньо-публіцистичними та інформаційними матеріалами про життя УжНУ вже цілих 20 років. За цей період у редакції «Погляду» працювали 30 штатних працівників, практикувалися близько 500 студентів відділення журналістики, видано майже 220 номерів часопису або понад 7000 публікацій. Також газета посіла почесне 3 місце на Всеукраїнському конкурсі студентських ЗМІ. Звісно, з нагоди цієї приємної  події було організоване свято, яке відбулося у четвер, 28 лютого, у читальному залі Наукової бібліотеки УжНУ. На захід завітало чимало друзів «Погляду», які поділилися щирими вітаннями з редакцією часопису.

Першим слово взяв незмінний головний редактор «Погляду», який стояв біля витоків створення газети, Володимир Тарасюк: «Я намагався відповісти собі на питання, чи потрібною є газета, чи важко її створювати і чи цікавим є кінцевий продукт? То чи потрібна паперова газета в наш електронний вік? Можна по-різному відповісти на це питання. Проте я, як людина, що шанує традиції, вважаю, що і як паперова книжка ніколи не помре, так і в паперових ЗМІ завжди залишиться своя аудиторія.

 Основними двома функціями, якими володіє наше видання, є, по-перше,практика та навчальна база для наших студентів журналістики, а, по-друге, відображення хорошого і проблемного, нового і традиційного у житті університету. Звичайно, буває важко, але що ж нам дає наснаги? Мабуть, всі ви. Адже газета – це  не тільки головний редактор і журналісти, це і комп’ютер, фотоапарат, картридж,комунальні послуги, врешті-решт. І я вдячний, що в нас саме таке керівництво, починаючи від завідувача кафедри до керівництва університету, яке не дало можливості перетворити наш  часопис у «бойовий зв’язок» (як говорили у радянському союзі), і «Погляд» залишається все-таки справжньою газетою».

Проректор з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел передала колективу редакції «Погляду» вітання від ректора УжНУ Володимира Смоланки та вручила за багаторічну працю, особистий внесок у розвиток освіти і науки, високий професіоналізм та з нагоди 20-річчя газети «Погляд» головному редактору газети Володимиру Тарасюку,художньому редактору Ользі Брайлян та коректору Мирославі Гараздій подяки ректора. «Про те, що цей колектив дійсно працює, говорять не слова, а свіжий номер «Погляду», який виходить завжди, не зважаючи на будь-які катаклізми. Сповнений модерності, сучасності разом із здоровим консерватизмом цікавить представників і молодшого, і старшого покоління. Тому переконана, що всі, хто присутні тут, присутні тут щиро» - підсумувала Мирослава Лендьел.

З теплими вітаннями колективу виступили також проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма, декани факультетів - філологічного та іноземної філології - Галина Шумицька і Михайло Рошко, завідувачі кафедрами української літератури Валентина Барчан та журналістики Юрій Бідзіля, директор Інформаційно-видавничого центру Василь Ільницький, київський журналіст Андрій Куликов та інші гості свята.

Газета «Погляд», перший номер якої вийшов ще 26 січня 1999 року, дала початок журналістському шляху чотирьох поколінь студентів УжНУ. Тож уже багато було зроблено, але ще більше вершин чекає попереду, бо як прозвучало на святі – «мабуть, газета знаходитиме своїх читачів і функціонуватиме, поки існуватиме університет».

Інформаційно-видавничий центр                                                 

Ганна Фельцан

Фото Анатолія Футинця

Категорії: