Новини

10.10.2019
134

Представниці правничого підрозділу УжНУ підвищували кваліфікацію на з’їзді Асоціації юридичних клінік України.

Представниці правничого підрозділу УжНУ підвищували кваліфікацію на з’їзді Асоціації юридичних клінік України.

   4–5 жовтня викладачки-кураторки Юридичної клініки УжНУ Марина Когут та Мирослава Зан взяли участь у ХІІ з’їзді Асоціації юридичних клінік України. Захід відбувся за підтримки власне АЮКУ, Української фундації правової допомоги та Української гельсінської спілки з прав людини, проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору» й інформаційних партнерів – всеукраїнської правової газети «Юридичний вісник України» та юридичного видавництва «Юрінком Інтер». З’їзд відбувся на базі Білоцерківського національного аграрного університету.
   Представляючи Юридичну клініку УжНУ, Марина Когут та Мирослава Зан узяли участь у затвердженні нових редакцій базових документів діяльності юридичних клінік. Також під час заходу були проведені паралельні панелі, творчі майстерні та виступи іноземних спікерів.
   Цьогорічний з’їзд відбувся в оновленому форматі. Основну увагу приділили зміні моделі управління з вертикальної на горизонтальну, що означає співпрацю та можливість кожного бути лідером у своєму регіоні. Першого дня зібрання учасникам презентували проєкт USAID «Трансформація фінансового сектору».
   Загалом два дні з’їзду були присвячені підвищенню кваліфікації кураторів та консультантів клінік: обговорювали важливі проблеми, колеги ділилися досвідом надання консультацій. Наскрізна тема заходу полягала у підвищенні ролі правопросвітницької діяльності юридичних клінік та пошук нових моделей роботи.
    Захід відбувся в дружній атмосфері, чому посприяло й чудове місто Біла Церква.
  За підсумками роботи з’їзду Юридична клініка УжНУ склала план заходів підвищення рівня правоосвіти жителів Ужгорода та Закарпатської області, серед яких – правопросвітницькі лекції, семінари та інтерактиви з учнями шкіл, а також консультація громадян.
Категорії: