Новини

12.11.2019
291

Доцент юридичного факультету здобула перемогу в міжнародному конкурсі молодих науковців

Доцент юридичного факультету здобула перемогу в міжнародному конкурсі молодих науковців

Нещодавно Ужгородський національний університет долучився до міжнародного Конкурсу молодих учених «Danubius Young Scientist Award 2019», переможці якого нагороджуються премією.

 Премія «Danubius» була започаткована 2011 року австрійським Федеральним міністерством освіти, науки і досліджень (BMWFW) та Інститутом Дунайського регіону та Центральної Європи (IDM) для відзначення вчених, які домоглися значних досягнень у науковій діяльності, пов’язаній з Дунайським регіоном.

 Цього року нагороду отримали 14 молодих  учених з країн, які є учасниками Стратегії ЄС для Дунайського регіону – Австрії, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Хорватії, Чехії, Німеччини, Угорщини, Молдови, Чорногорії, Сербії, Словаччини, Слpopovicовенії, Румунії і України.

 Приємно відзначити, цьогорічну премію «Danubius Young Scientist Award 2019»  для України здобула доцент кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Терезія Попович з науковим проектом «Трансгуманізм та ціннісний простір права: тенденції впливу» / «Transhumanism and the Value Space of Law: the Tendencies of Influence».

 Офіційна церемонія нагородження відбувалася 7 листопада у Політехнічному університеті (UPB) міста Бухарест (Румунія). Її організували Федеральне міністерство освіти, науки і досліджень (BMWFW) Австрії та Інститут Дунайського регіону та Центральної Європи (IDM) у рамках Danube Rectors` Conference (DRC) Annual Meeting 2019 (6.-8. November) «Consolidating the Role of Universities in Innovation Ecosystems: Challenges and Future Developmentses».

 Оскільки серед основних критеріїв присудження премії – наукова досконалість та інноваційний підхід до академічної роботи, тематична актуальність праці з питань / проблем Дунайського регіону та її актуальність за межами національних кордонів, то відзначимо, що саме наукова розвідка Терезії Попович серед десятка українських проектів за рішенням міжнародної комісії була визнана найкращою.

 

Категорії: