Новини

18.04.2018
1878

Про перспективи розвитку економічної науки та практики говорили в УжНУ

Цього тижня в УжНУ одночасно відбувається низка міжнародних наукових подій, конференцій та семінарів. Зокрема, в середу, 18 квітня, розпочала роботу дводенна наукова міжнародна науково-практична конференція «Удосконалення обліку, контролю, аудиту, аналізу та оподаткування в сучасних умовах інтеграційних процесів у світовій економіці». Співорганізаторами наукового заходу стали українські та закордонні виші зі Словаччини, Литви, Білорусі та Молдови.

Метою конференції є здійснення комплексного наукового розгляду актуальних проблем регіональної економіки, бухгалтерського обліку, аналізу, аудиту, контролю та оподаткування і звітності в умовах інтеграційних процесів у світовій економіці та сприяння їх практичному впровадженню. Також, як зазначають організатори наукового заходу, важливим є залучення зусиль науковців, встановлення контактів між вченими різних країн, обмін науковими результатами і дослідницьким досвідом.

Відкриваючи конференцію, завідувач кафедри обліку і аудиту УжНУ професор Йосип Даньків висловив надію, що «конференція дасть добрі результати, виступи, думки делегатів стануть в основі конкретних напрацювань, спрямованих на вдосконалення нашої економіки, зокрема у сфері обліку та аудиту».

Проректор з наукової роботи, професор Ігор Студеняк зазначив: «Актуальність тематики конференції не викликає жодних сумнівів. Я впевнений, що в ході жвавої дискусії, обміну думок ви кристалізуєте відповідні пропозиції до Верховної Ради, виконавчих органів влади та місцевих органів самоврядування. У своєму вітальному слові декан економічного факультету Віталій Сержанов наголосив, що важливим результатом конференції є поглиблення співпраці між університетами та науковцями. «В Україні економічне становище не є простим. І це є викликом для науковців, можливістю напрацювання сценаріїв економічного розвитку, які будуть реалізовуватися в державі» – зазначив Віталій Сержанов.

Ректор Львівського торговельно-економічного університету, професор Петро Куцик зазначив, що зустріч є дуже важливою, оскільки «дозволить нам побачити, в якому напрямку рухається наука, з якими новаціями та особливостями ми зіткнемося при підготовці студентів. Важливою є також реальна співпраця з бізнес-сектором. Я впевнений, що в нас вийде плідна та цікава дискусія з багатьох питань».

Робота конференції продовжилася виступами учасників. Зокрема гість з Словаччини, PhDr., проректор з наукової роботи Міжнародної бізнес-школи ISM у Пряшеві Мариян Амброзій у своїй доповіді торкнувся філософських начал казуальності в економічній теорії. Завідувач кафедри обліку і аудиту Житомирського державного технологічного університету, професор Сергій Легенчук розповів про актуальні проблеми наукових досліджень з бухгалтерського обліку в Україні. Основними тематичними напрямами, на яких сфокусувалася робота конференції стали: міжнародний та національний досвід розвитку бухгалтерського обліку і контролю як науки та практичної діяльності, управлінський облік та економічний аналіз у системі оперативного і стратегічного управління підприємством, оподаткування, звітність і аудит, а також регіональні і глобальні проблеми розвитку економіки.

Робота міжнародної конференції триватиме до 19 травня, за її результатами буде випущено друкований збірник тез доповідей учасників.

 

Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: