Новини

28.11.2018
998

Представники УжНУ взяли участь у роботі конференції «Сталий розвиток Закарпаття: від стратегії до конкретних дій»

 У середу, 28 листопада, відбулася конференція «Сталий розвиток Закарпаття: від стратегії до конкретних дій». Науковці УжНУ стали співорганізаторами заходу, ініційованого  Програмою Розвитку ООН, Закарпатською  ОДА та Закарпатською обласною радою. Метою  конференції визначили широке обговорення пріоритетних напрямків сталого розвитку Закарпаття, вироблення механізмів для досягнення Цілей Сталого Розвитку на регіональному рівні. На початку роботи конференції учасників привітали регіональний координатор ПРООН  у Закарпатській області Любов Павлович, очільник Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс та заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Мікулін.

Як зазначила керівник ресурсного центру сталого розвитку УжНУ, доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ганна Мелеганич: «Університет вже давно працює з ПРООН, ми завжди долучаємося подібних  заходів. Науковці університету стали одними з перших на Закарпатті,  що почали говорити про Цілі Сталого Розвитку, тому ми не могли не взяти участь у підготовці цього заходу, більшість спікерів були саме з нашого університету. Цьогоріч ми провели конкурс есе на тему: «Що я можу зробити для рідного краю/рідного міста/громади?» Дуже приємно що в конкурсі взяли участь студенти різних факультетів, перемогу здобули найкращі роботи по 5 номінаціях».

На початку конференції відбулося вручення цінних подарунків та сертифікатів студентам, есе яких перемогли в конкурсі. Перше місце в п’яти номінаціях отримали: студентка факультету міжнародних економічних відносин Ангеліна Повханич-Рибак, студентка факультету суспільних наук Марина Сташина-Неймет, студентка хімічного факультету Емілія Глюдзик, студентка факультету історії та міжнародних відносин Марія Калайда та студентка медичного факультету Марія Треліс.

Проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи і міжнародних зв'язків Мирослава Лендьел відкриваючи роботу першої панелі конференції наголосила: «Від імені Ужгородського національного університету хочу подякувати за запрошення взяти участь у роботі конференції. Дуже приємно, що свою роботу ми розпочали з виступів студентів, я з великим задоволенням їх слухала. Це дуже велика цінність, адже студенти мають свіжий погляд на багато речей і не бояться його сміливо висловлювати. Всі есе будуть оприлюднені на офіційному сайті університету на сторінці ресурсного центру сталого розвитку УжНУ».

Всього під час конференції відбулася робота 5 панелей. Їхніми темами стали розвиток людського та соціального капіталу,  розвиток транскордонної і міжрегіональної співпраці, формування конкурентноспроможності та інноваційності, інтегрований розвиток сільських і міських територій та принцип сталого розвитку у використанні природних ресурсів. Доповідачами від УжНУ виступили проректор з наукової роботи Ігор Студеняк, декан економічного факультету Віталій Сержанов, Надзвичайний та Повноважний Посол України, завідувач кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Сергій Устич, завідувач кафедри соціології та соціальної роботи Федір Шандор, керівник ресурсного центру сталого розвитку Ганна Мелеганич.

 

Олексій Шафраньош,

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: