Новини

08.11.2019
165

Студенти 4 курсу відвідали Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

Студенти 4 курсу відвідали Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

8 листопада студенти 4 курсу факультету міжнародних економічних відносин, які навчаються за спеціалізацією «міжнародний бізнес», за сприяння та спільно з к.е.н., доцентом кафедри міжнародних економічних відносин Заяць О.І., в межах вивчення дисципліни "конкуренція в міжнародному бізнесі", відвідали Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України. Основною метою візиту було отримання практичних знань.

Голова Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Шаленик Віталій Іванович зустрівся з студентами та розповів їм про діяльність, основні завдання та повноваження АМКУ. Було продемонстровано усі етапи розслідування порушень у сфері недобросовісної конкуренції на конкретних прикладах суб’єктів господарювання та особливості притягнення їх до відповідальності за порушення законодавства про недобросовісну конкуренцію.

Також студенти отримали фахові знання про особливості здійснення контролю за узгодженими діями суб’єктів господарювання та регулюванням цін (тарифів) на товари, що виробляються (реалізуються) суб’єктами природних монополій, контролю щодо створення конкурентного середовища та захисту економічної конкуренції у сфері державних закупівель, а також ґрунтовну та вичерпну інформацію щодо запобігання, виявлення і припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Під час жвавої дискусії студенти мали змогу розпитати про різні аспекти діяльності АМКУ, міжнародні зв’язки, завдання, що стоять перед АМКУ у зв’язку з процесами євроінтеграції, пріоритетні напрями діяльності, перспективи працевлаштування тощо.

В цілому, усі отримали масу позитивних емоцій та корисної практичної інформації.

Приємним бонусом став подарунок вiд Голови Шаленик В.I. - спецiалiзованої лiтератури по антимонопольному законодавству.

Категорії: