Новини

14.11.2019
732

Студентів юрфаку ознайомили з системою безоплатної правової допомоги

Студентів юрфаку ознайомили з системою безоплатної правової допомоги

 У середу, 13 листопада, на юридичному факультеті УжНУ з студентами-першокурсниками спілкувався директор Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Василь Попадинець.

Керівник центру презентував учасникам зустрічі, яких налічувалося близько сотні, основні здобутки системи  БПД в Україні та на Закарпатті, розповів про право громадян на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, а також запросив майбутніх правників долучатися до команди юристів, які забезпечують доступ до правосуддя для тих громадян, хто не має можливості оплатити послуги адвоката самотужки.

В.Попадинець розповів про діючі та нові проєкти, зазначивши, що «система не зупиняється на досягнутому, чимало проєктів уже успішно реалізується, серед них: програма відновного правосуддя для неповнолітніх, медіація, вільний доступ до довідково-інформаційної платформи правових консультацій WikiLegalaid, допомога у сімейних відносинах «Сімейні радники», на черзі – старт земельної реформи.

Про нюанси роботи адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги на Закарпатті, студентам розповів правозахисник Любомир Цебрик, навівши приклади кейсів з власної адвокатської практики.  

Фахівці також відповіли на численні питання та поспілкувалися зі студентами у невимушеній атмосфері.

У межах заходу Василь Попадинець та доцент кафедри теорії та історії держави і права, керівник Юридичної клініки УжНУ Іван Переш обговорили питання подальшої співпраці між центром та клінікою, а також домовилися про проведення зустрічей зі студентами та правопросвітницьких заходів на регулярній основі.

За безоплатною правової допомогою звертайтесь до фахівців найближчих місцевих   центрів чи бюро правової допомоги, або ж телефонуйте за єдиним контакт-номером   0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).

 

 За матеріалами  РВ БВПД у Закарпатській області

Категорії: