Новини

21.03.2019
814

Студенти УжНУ знову мають можливість пройти стажування в Ужгородській міській раді (Відео)

Тетяна Ухач навчається на магістратурі спеціальності «кібербезпека» фізичного факультету УжНУ. Дівчина протягом 2 місяців проходила стажування у профільному відділі Ужгородської міської ради. Таку можливість Тетяна отримала завдяки підписаному меморандуму про співпрацю між вишем та міськрадою, у рамках програми стажування «Перший кар’єрний крок». Тоді, під час першого набору, було відібрано для стажування 19 студентів різних факультетів УжНУ.

Тетяна УХАЧ

студентка спеціальності «кібербезпека» фізичного ф-ту УжНУ

Чим я дуже сильно задоволена. Під час стажування пророблювали та запускали пост-термінали, робили спеціальні запити у ЦНАПі. Крім того, була присутня під час підключення та проведення сигналізації, групування її, допомагала розробляти документи та звіти. Також була присутня протягом 3 днів на голосування за бюджет міста. Це для мене дуже сильний досвід, і дуже б хотіла продовжити роботу у даній сфері.

Перша хвиля програми стажування відбувалася успішно. Тож, уже цієї весни студенти УжНУ мають ще одну можливість пройти стажування в Ужгородській міській раді. Із 18 березня стартував прийом заявок: аплікаційну форму можна заповнити на сайті органу місцевого самоврядування у розділі «Стажування». Вказати потрібно своє прізвище, ім’я, по батькові, адресу проживання, електронну пошту, номер телефону, факультет та спеціальність, вказати мотивацію та завантажити pdf-файлом довідку з місця навчання.

Альона ЮРЧУК

директор  Центру інновацій та розвитку УжНУ

Буде тривати це заповнення форм до 1 квітня. Заповнюючи аплікаційну форму потрібно звернути увагу на те, що обов’язковою умовою є вказання спеціальності, курсу та завантажити у pdf-файлі довідку з місця навчання. Хотіла би звернути увагу студентів, які бажають стажуватися, щоб обов’язково вказували мотивацію. Мотивація – це основне, адже на це звертають особливу уваги представники органів місцевого самоврядування.  

Під час першої хвилі Михайло Харахурсах єдиний проходив стажування в економічному відділі Ужгородської міськради. Окрім вивчення специфіки внутрішньої організації роботи в органі місцевого самоврядування, хлопець ще і сам написав проект щодо покращення надання якісних послуг пасажирських перевезень у місті. Радить студентам активно долучатися до можливості пройти стажування та скористатися цим шансом.

Михайло ХАРАХУРСАХ

студент спеціальності «Економіка підприємства» економічного ф-ту УжНУ

Мені було цікаво, як відбувається внутрішня кухня самоврядування, як вирішуються ті чи інші питання. Зокрема, по транспорту. Я навіть подав власної розробки проект по транспорту. Описав мої пропозиції та зауваження до існуючої транспортної системи в Ужгороді, щоб хотілося змінити. Переважно це стосувалося збільшення долі комунального транспорту на противагу приватним перевізникам. Враження у мене дуже позитивні, зокрема через хорошу атмосферу у колективі, можливість познайомитися із цікавими людьми. Якщо я звертався за допомогою чи з питаннями – мені активно допомагали.

До другої хвилі програми стажування можуть долучитися студенти вишу, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр»  та продовжують навчання в університеті. Стажування триватиме один місяць у структурних підрозділах Ужгородської міської ради за спеціальністю, за якою здобувається освіта, у вільний від навчання час.

Альона ЮРЧУК

директор  Центру інновацій та розвитку УжНУ

Результати першого стажування спонукали нас внести певні зміни до вимог до кандидатів. Основними кандидатами, хто може бути на стажуванні, — це студенти освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр», і продовжують навчатися на наступному курсі. Попереднє стажування тривало два місяці, а це буде місяць, але воно буде більш конкретизований сам план стажування. З 1 квітня формуватимуться списки претендентів на стажування, відбуватиметься співбесіда, після якої студенти будуть зараховані на стажування в міській раді. Тобто, кількість зарахованих буде оголошена після проходження співбесіди.

Тож, студентів закликають скористатися цією можливістю, вчасно заповнити аплікаційні форми. Важливо: студентів, які успішно пройдуть стажування, зарахують до кадрового резерву Ужгородської міської ради. Вони матимуть перевагу в конкурсі на заміщення вакантних посад при прийнятті на роботу за інших рівних умов між кандидатами, які беруть участь, але не проходили стажування.

Uzhinform

Категорії: