Новини

07.07.2019
675

Свято фізиків

29 червня 2019 року на фізичному факультеті Ужгородського національного університету відбулося ювілейне свято  фізиків – випускників 1969 року. Слід нагадати, що це не перша зустріч сокурсників. Колись домовились збиратись на факультеті кожні п’ять років, то надалі чітко дотримувались такої гарної традиції.

Як завжди, збір відбувся у факультетському скверику: радісні вигуки, сміх, обійми, жваві розмови, фотографування.  Але лунає дзвінок на пару,  і поважні заслужені педагоги, директори і завідувачі, доценти і професори, лауреати Державних премій  спішать у велику фізичну аудиторію, де дисципліновано займають свої місця за партами. Слово надається декану фізичного факультету, професору Володимиру Юрійовичу Лазуру.  

Декан  розповів присутнім про досягнення факультету, про навчально-методичні, наукові та спортивні успіхи колективу. Відмітив, що за багатьма показниками фізики є першими. Водночас озвучив і проблеми, з якими стикається факультет. Але важливо, що відкриваються нові спеціальності (з безпеки інформації, біомедичної інженерії тощо). Взагалі, на факультеті зараз є вісім спеціальностей, забезпечених держбюджетом. Лекція декана була надзвичайно інформативною, викликала багато питань і жваве обговорення.

На другій парі своїми здобутками і споминами а також власними мистецькими  творами ділились випускники–ювіляри, які закінчували різні кафедри – ядерної фізики, оптики, біофізики, фізики напівпровідників, теоретичної фізики.  

Географія присутніх також була широкою - і Польща, Угорщина, Ізраїль  і, звичайно, Україна: Київ, Запоріжжя, Волинь, Закарпаття. Окреме вітання надійшло з США. 

 

Продовження святкової зустрічі було в затишному кафе, серед квітів і зелені.  Як завжди, після таких свят надовго залишається відчуття спільноти фізиків як єдиної родини.

 

Інформаційно-видавничий центр

 

 

Категорії: