Новини

14.04.2015
3794

Центр кар’єри УжНУ провів перший лідерський тренінг

Нещодавно в рамках роботи «Студії лідерства» Центру кар’єри УжНУ відбувся перший лідерський тренінг «Кращий серед рівних». Захід провели в Науковій бібліотеці вишу, де зібралися студенти з медичного, економічного та філологічного факультетів. Тренером був харизматичний представник Центру кар’єри Валентин Волошин.

Тренінг пройшов, за словами студентів, неочікувано цікаво. «Ми думали, що якийсь лектор і почне нам читати інформацію про те, як стати лідерами, як досягти чогось у житті і таке інше. Проте ми виконували безліч завдань, нас спонукали думати самостійно», – зауважила наприкінці одна із учасниць тренінгу.

Студенти разом із тренером намагалися визначити кількох лідерів, котрі є відомими у всьому світі: називали імена Адольфа Гітлера, Владіміра Путіна, Марка Цукерберга, Джорджа Сороса, Ісуса Христа, Стіва Джобса тощо. Ділилися на команди і разом виокремлювали позитивні й негативні риси характеру цих осіб. Також з’ясовували, якими рисами повинен бути наділений сучасний лідер. На завершення всі охочі заповнили анкети, зазначивши теми, які було б цікаво послухати наступного разу.

Один із учасників заходу Іван Майдич каже: «На мою думку, перший лідерський тренінгпройшов напрочуд вдало! На нього прийшли активні молоді люди з різних факультетів: економічного, медичного, філологічного. Спілкувався з учасниками після тренінгу — всі дістали масу задоволення та корисної інформації.Сподобалося, що тренер відійшов від класичного для університету академічного стилю і зміг додати максимум інтерактиву та залучити до активної участі всіх, хто прийшов. Нинішня молодь потребує такого формату, але його не вистачає в сучасній освіті. Робота «Студії лідерства», запущена Центром кар’єри УжНУ, – це відповідь на вимогу часу, вона є запитаною серед студентства».

Скоро у нас з'явиться можливість навчитися того, як треба ставати кращим у своїй сфері, як розвивати в собі лідерські якості, як перемагати!

Тетяна Бутурлакіна, директор Центру кар’єри УжНУ: «Я рада, що ми почали роботу «Студії лідерства» таким лідерським тренінгом. Вважаю, потрібно по-новому, нестереотипно підійти до розуміння сучасного лідерства. Адже теперішнього лідера вирізняють не честолюбство та амбіційність, бажання чи вміння виділитися й реальна перевага, а справжнє, природне право сильної, вольової і водночас інтелектуальної особистості вести за собою людей, формувати громадську думку.

Виховання лідера і його самовиховання передбачають тренування вміння вести за собою людей, встановлювати відносини з ними і на цій основі організовувати управління. «Студії лідерства» Центру кар’єри УжНУ включатимуть серію інтерактивних тренінгів ефективного лідерства, направлених на розвиток комунікативних навичок і мотивації міжособистісних відносин, розвиток і формування організаторських здібностей, лідерських якостей наших студентів і майбутніх управлінців.

Адже лідер – особа, здатна впливати на інших з метою інтеграції спільної діяльності, спрямованої на задоволення інтересів цієї спільноти чи громади. Наш час і наша країна гостро потребують нового покоління лідерів – зі стратегічним мисленням, неординарним баченням ситуації, впевненістю в успіху. Лідер повинен відповідати вимогам часу».

Галина Риган

Медіацентр УжНУ

Категорії: