Новини

08.05.2019
555

Центр сталого розвитку УжНУ долучився до організації загальноміських учнівських дебатів

Фінал загальноміських учнівських дебатів відбувся напередодні в Ужгородській міській раді, яка разом із Центром сталого розвитку УжНУ є організаторами уже традиційних турнірів серед молоді – із мистецтва аргументувати й відстоювати свою думку.

Днями в Ужгороді провели півфінальні ігри загальноміських дебатів. Тоді учасники дебатували на чотири теми з цілей сталого розвитку: подолання бідності, мир, молоде покоління, соціальні мережі. За результатами, до фіналу увійшли дві найсильніші команди – Ужгородської спеціалізованої ЗОШ I-III ст. №2 з поглибленим вивченням окремих предметів та Ужгородської загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів.

Учора ж дебатували на тему «Повноліття як точка відліку громадянської активності». Методист управління освіти Ужгородської міської ради, координатор учнівського врядування «Корзо» Марія Симкович відрекомендувала присутнім почесних гостей дебатів – заступника міського голови Ужгорода Олександра Білака, начальника управління освіти Ужгородської міської ради Наталію Мухомедьянову, проректора з науково-педагогічної роботи УжНУ Мирославу Лендьел, представника ПРООН в Закарпатській області Любов Павлович, методиста управління освіти міськради Олену Пріц, регіонального координатора Інституту «Республіка» Миколу Яцкова, експерта ГО «Форза» Юрія Дербаля, представницю ГО «Наше місто – рідний дім» Марину Сташину-Неймет.

Директор Центру сталого розвитку УжНУ Ганна Мелеганич  зазначила: «Дебати зі сталого розвитку організовані Ресурсним центром УжНУ серед школярів проходять вже вчетверте, але такі чисельні, в три етапи відбіркових ігор та за пвдтримки міської ради вперше! Зголосилося до участі 12 команд сташокласників і у важкому бою перемогу вибороли "Коліжанки" з ЗОШ #2. Як учням так і їх наставникам дуже сподобався такий формат гри, то ж наступного року учасників буде більше».

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак повідомив: «Приємно, що з кожним роком розширюється коло учасників загальноміських дебатів, серед яких учнівська та студентська молодь. Вірю, що така позитивна тенденція збережеться і в майбутньому. Дебатні турніри сприяють всебічному розвитку, формуванню власної точки зору, вмінню доводити свою правоту».

Команда Ужгородської СЗОШ №2 «Коліжанки» та команда Ужгородської ЗШІ «Ті, що можуть» дебатували про громадську активність після повноліття, розділившись на «за» і «проти, доводили і спростовували, чи можна і чи це ефективно – бути активним у громаді й до 18-річного віку. За словами організаторів, учасники дебатів повинні вміти переконати у зворотному боці тези не тільки самих опонентів, а й глядачів.

За підсумками членів журі, перемогу у фіналі дебатного турніру здобула команда Ужгородської спеціалізованої ЗОШ I-III ст. №2 з поглибленим вивченням окремих предметів «Коліжанки». Начальник управління освіти Ужгородської міськради Наталія Мухомедьянова вручила переможцям кубок і грамоту. Нагородили призами не тільки фіналістів, символічні подарунки вручили й півфіналістам, учителям.

 

Інформаційно-видавничий центр

За інф.  https://rada-uzhgorod.gov.ua/post/debaty

 

Категорії: