Новини

16.05.2019
2085

Творчу спадщину Кобзаря представили студенти-іноземці УжНУ

Творчу спадщину Кобзаря представили студенти-іноземці  УжНУ

У середу, 15 травня, на медичному факультеті №2 відбувся науковий семінар на тему «Вивчення творчої спадщини Тараса Шевченка серед іноземних студентів». Захід відбувся в рамках Днів науки в УжНУ, організатором виступила кафедра громадського здоров’я і гуманітарних дисциплін медичного факультету №2.  

До наукового заходу долучилися студенти-іноземці 1-3 курсів, передусім з Індії, арабських країн, держав Африки. Студенти розповіли про життєвий та творчий шлях основоположника української літературної мови, зачитали поезії Кобзаря, зокрема й у перекладі на арабську мову та мову хінді. Також в рамках семінару відбувся музичний виступ Джейкоба Ерока Мозеса з піснею «Думи мої». 

«Постать Тараса Шевченка цікава тим, що в його творчості є чимало мотивів та тем, які є актуальними в світовому контексті. Нашим студентам було цікаво ознайомитися з його поезією, біографією, вони підійшли творчо до цього семінару», - зазначила співорганізатор семінару, старший викладач, кандидат філологічних наук Тетяна Лях.

Олексій Шафраньош,

Інформаційно-видавничий центр

 

 

 

Категорії: