Новини

22.12.2016
2085

У Краків на один день

Зима – чарівна пора, що вміє дарувати приємні спогади. Але якщо до зимової атмосфери додати старе європейське місто, то можна відчути себе у справжній казці. Так, студенти УжНУ побували у надзвичайно чарівному польському місті Кракові, де провели один незабутній зимовий день.

Загалом в одноденну мандрівку відправилось близько п’ятдесяти студентів вузу, які мали можливість протягом дня відвідати музеї, влаштувати шопінг чи просто прогулятись містом.

Організували передноворічну подорож голова профкому студентів Ростислав Головчанський та голова профбюро економічного факультету Вікторія Микулинець, які зазначають, що студентський актив на зборах радо підтримав подібну ініціативу.

«Ми привезли всіх у Краків до торгового центру «Galeria krakowska». Кожен мав дев’ять годин щоб погуляти містом чи відвідати різдвяну краківську ярмарку. Бажаючих поїхати на святковий вихідний було чимало. Звичайно, 46 людей це багато і ми хвилювались, щоб ніхто не загубився, але студенти УжНУ відповідальні і все пройшло успішно. Дорогою назад ми вже планували наступну поїздку, яка буде до трьох міст Європи і вже на декілька днів» –  зазначає Вікторія Микулинець.

«Красиве місто, яке трохи мені нагадало Львів. Цього часу, що ми там провели мало, аби все побачити» – ділиться враженнями Іван Куцина.

Усі, хто мав можливість відвідати цього дня Краків зазначають, що місто дуже колоритне та багате, а вулички просякнуті європейським шармом. Данііл Самсонов розповідає, що Краків вже готується до Різдва. «Це відчувається не тільки в декорі будівель, але і в настрої оточуючих. Вони вже запалені святом і радо діляться цими емоціями з іншими. Безумовно туристу варто побувати у центральній історичній частині мста, у якій сконцентрована велика кількість пам'яток архітектури, соборів, музеїв тощо. А також слід спробувати принаймні декілька національних смаколиків».

Студенти вишу мали можливість спробувати національні польські страви, насолоджуватися атмосферою ярмарки та придбати декілька сувенірів на згадку. Учасники подорожі розповідають, що Краків місто контрастів, яке гармонійно поєднує історичну архітектуру і набутки сучасного часу.

Вероніка Кобаль,

Прес-служба УжНУ

Категорії: