Новини

18.11.2016
2750

Ужгородський національний університет – переможець виставкових конкурсів

 17-19 листопада у м. Києві проходить ювілейна ХХХ Міжнародна спеціалізована  виставка  «Освіта  та  кар’єра  –  День  студента  2016».

У вітальному слові до її організаторів, гостей та учасників міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зазначила, що реформа освіти, яка здійснюється в нашій країні сьогодні, на десятиріччя визначить освітній ландшафт України. Звертаючись до молоді, міністр висловила впевненість, що виставка дає унікальну можливість всім бажаючим у процесі спілкування з освітянами, науковцями, викладачами та студентами вищих навчальних закладів України, Європи та країн інших континентів здійснити правильний вибір життєвої дороги  та  обрати  навчальний  заклад  відповідно  до  своїх  здібностей, уподобань і мрій.

 Президент Національної академії педагогічних наук України В.Г. Кремень біля стенду Ужгородського національного університету 

Цього року в заході взяли участь 68 українських і 72 закордонних навчальних закладів та освітніх організацій із Великої Британії, США, Канади, Ізраїлю, Франції, Польщі, Греції, Латвії, Литви, Естонії, Чехії, Словаччини, Румунії та інші. Також у виставці беруть участь провідні українські освітні агенції, Ізраїльський культурний центр при посольстві Держави Ізраїль в Україні, Чеський центр при Посольстві Чехії в Україні, Сampus France Україна та Французький інститут в Україні.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь президент Товариства «Знання» України, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, представники Міністерства освіти та науки України, Надзвичайні і Повноважні Посли в Україні.

ДВНЗ «УжНУ» був представлений у тематичній номінації «Видання підручників та навчальних посібників нового покоління» та виставковому конкурсі «Лідер міжнародної діяльності».

 

Презентаційні  матеріали  до  тематичної  номінації   підготовлені  НН Інститутом євроінтеграційних досліджень за результатами виконання наукового проекту «Інноваційний університет – інструмент інтеграції в європейський освітній та науковий простір» (№ 21470150)що реалізувався за фінансової підтримки Міжнародного Вишеградського фонду.

В основу презентації покладено досвід УжНУ з розроблення навчально-методичних комплексів, зокрема з дисципліни «Інновації у вищій освіті: актуальні аспекти». До останнього комплексу увійшло чотири україномовні та стільки ж англомовних видань. Значну увагу учасників і шанованих гостей виставки привернули також матеріали про багатий досвід УжНУ щодо розроблення електронних підручників і навчальних посібників співробітниками університетського Центру інформаційних технологій.

Журі виставкових конкурсів високо оцінило презентаційні матеріали УжНУ: Гран-прі у номінації «Видання підручників та навчальних посібників нового покоління».

Жвавий інтерес учасників виставки привернули матеріали УжНУ, що розкривають  сутність  та  результативність  міжнародної  діяльності університету. Визнанням успішної роботи навчального закладу в царині міжнародних  відносин  стала  висока  нагорода  –  почесне  звання  «Лідер міжнародної  діяльності».

 

 

Категорії: