Новини

14.11.2019
816

УжНУ підписав угоду про співпрацю з трьома угорськомовними освітніми закладами Закарпаття

УжНУ підписав угоду про співпрацю з трьома угорськомовними освітніми закладами Закарпаття

У четвер, 14 листопада, ректор УжНУ Володимир Смоланка зустрівся з керівниками угорськомовних освітніх закладів області – директорами Берегівської гімназії Арпадом Сабовим, Ужгородської гімназії Пийтером Ковачом та Тячівського ліцею Палом Амбрушем.

На початку зустрічі В.Смоланка висловив подяку гостям за те, що вони відгукнулися на пропозицію університету налагодити співпрацю  та наголосив, що вона має бути взаємокорисною. Він високо оцінив роботу колективу Українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ по підготовці кадрів для угорськомовних освітніх закладів Закарпаття та запросив випускників гімназій продовжувати навчання у цьому навчальному підрозділі університету.

Директор Берегівської гімназії  Арпад Сабов у своєму слові зазначив: "я не є надто великим прихильником методів нинішнього реформування середньої освіти в Україні, але переконаний, що молодь угорської національності повинна вивчати і добре володіти українською мовою, аби мати можливість повною мірою реалізовувати себе, свої вроджені здібності на рідній землі. А здобуття  молодими угорцями вищої освіти і фаху у стінах Ужгородського національного університету, де свого часу й ми усі вчилися – відкриє їм дорогу до цього".

На завершення зустрічі ректор УжНУ та директори ліцею і гімназій підписали угоди про співпрацю, які передбачають всебічне сприяння вишу освітнім закладам в оволодіванні сучасними знаннями їхніх випускників.

У зустрічі взяв участь директор Українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ Олександр Шпеник.

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: