Новини

15.04.2019
829

Ужгородський національний університет взяв участь у міжнародній виставці "Освіта і кар’єра-2019"

12-13 квітня 2019 року у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» (м.Київ) відбулися  щорічна Міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – 2019» та виставка закордонних навчальних закладів «Education abroad» («Освіта за кордоном»)  

У виставках взяли участь навчальні заклади і організації з України, Німеччини, Греції, Литви, Словаччини, Іспанії, Великобританії, Кіпру, США,  а також провідні українські освітні агенції.

Ужгородський національний університет постійно бере участь у виставках такого рівня.

У цьому році УжНУ представив презентаційні матеріали у таких номінаціях:

  • «Інноваційна діяльність з дослідження процесів європейської та євроатлантичної інтеграції України», яка підготовлена НН Інститутом євроінтеграційних досліджень (директор – к.і.н., доц. Артьомов І.В.);
  • «Профорієнтаційна робота серед молоді», підготовлена Центром гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування (начальник Центру – Яцьків М.Ю).

Представлені презентації викликали жваву зацікавленість вищих навчальних закладів окремих країн Європейського Союзу, які були учасниками виставки. За результатами виставкового конкурсу обидві номінації відзначені золотими медалями та дипломами.

Високу оцінку наукового та естетичного рівня представлених матеріалів та виставкових стендів Ужгородського національного університету дав президент Національної академії педагогічних наук України В.Г. Кремень, який відзначив передусім їх актуальність у контексті прийнятого Верховною Радою Закону України від 07.02.2019 №2680-VIII «Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)», що зобов’язує активізувати роботу в якісно новому інноваційному вимірі. 










Відзначимо, що центральними структурними підрозділами університету в дослідженні проблематики європейської та євроатлантичної інтеграції є НН Інститут євроінтеграційних досліджень і Центр міжнародної безпеки та євроатлантичної інтеграції, діяльність яких розкривається у презентації.

 

Категорії: