Новини

07.05.2019
535

Творити добро легко: в Ужгороді відбувся фінал акції «Серце до серця»

Веселощі, творчість і щирі серця: фінальний акорд 14-ї Всеукраїнської акції «Серце до серця» під гаслом «Дитяче серденько, живи» навіть у похмуру погоду об’єднав сотні людей, готових допомогти. 4 травня на площі Театральній в Ужгороді святковим концертом завершили збір коштів на кардіологічне обладнання для діагностики серцевих захворювань у закарпатської малечі. До акції активно долучилися Волонтеріат УжНУ, студенти та викладачі університету.

Регіональна координаторка Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» Марія Рущак розповідає: «Цього року ми збираємо гроші діткам із вадами серця. Як показав моніторинг, кардіологічного обладнання, навіть найбанальнішого, дуже бракує. Наша область їх спрямує для Закарпатської обласної дитячої лікарні в Мукачеві, адже саме туди звертаються із серйозними патологіями дітки з усієї області. Загалом волонтерів цього року долучилося понад 400 – це люди різного віку і різного роду діяльності: співаки, танцюристи, художники, рукодільники, школярі та студенти, просто небайдужі. Акція стала популярною, люди довіряють, бачать результати і долучаються все більш охоче. Взагалі з кожним роком усе легше: українці переродилися, люди об’єдналися, вони готові допомагати».

Збір коштів тривав упродовж місяця – із 1 до 30 квітня у всіх містах України: скриньки акції можна було побачити у кафе, магазинах, державних установах, навчальних закладах тощо.

У програмі фіналу акції був і забіг волонтерів (до слова, охочих збирати гроші безпосередньо на вулицях Ужгорода виявилося близько 40 чоловік), і цікаві майстер-класи з виготовлення прикрас, аквагрим, працювали аніматори, дитячий психолог, студенти-медики вимірювали тиск. І це не враховуючи 4-годинну концертну програму! Танці, співи, декламування віршів та байок – чого тільки не було!

 

 Ксенія Шокіна

Детальніше читайте за посиланням.

 

Категорії: