Новини

17.10.2019
1029

В УжНУ працює міжнародна конференція з питань фізичної терапії та ерготерапії

В УжНУ працює міжнародна конференція з питань фізичної терапії та ерготерапії

 17 - 18 жовтня на базі Ужгородського національного університету відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасні підходи до формування професійних компетентностей фахівців фізичної терапії та ерготерапії». Конференція присвячена 20-й річниці з дня заснування факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ. Долучились до проведення заходу ДП клінічний санаторій «Карпати» та благодійна організація «Комітет медичної допомоги в Закарпатті».

На відкритті конференції вітав учасників проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король: «Ужгород – це місто-перехрестя різних шляхів, зокрема перехрестя комунікації між нашими вітчизняними науковцями зі вченими Європи. Сьогодні ми маємо дуже приємний привід для зустрічі і обміну думок, оскільки конференція приурочена до 20-ти ліття факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ. І конференція є такою ж багатопрофільною, як і сам факультет. Переконаний, робота у всіх 4 секціях буде плідною, цікавою і принесе здобутки у близькому майбутньому. Тож бажаю наснаги й збагачення новими знаннями та досвідом!».

Декан факультету Іван Миронюк представив увазі учасників презентацію, присвячену історії та сучасності факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ. Ліцензію на здійснення навчальної діяльності за третім освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціальності «фізична реабілітація» у кількості 25 було надано Ужгородському національному університету 7 липня 1998 року. У 2001 році відбулось відкриття кафедри фізичної реабілітації. У 2004 році на факультеті відкрито заочне відділення  з ліцензійним набором 60-ти студентів на рік. У 2014 році була створена третя кафедра – теорії і методики фізичного виховання. Сьогодні факультет здоров’я та фізичного виховання УжНУ – це 4 кафедри: фізичного виховання, фізичної реабілітації, основ медицини та наук про здоров’я, яка почала працювати цьогоріч.  І робітники кафедр здійснюють підготовку 502 студентів денної та 512 заочної форми навчання.

Напрямки роботи конференції охоплять питання: фізичної терапії, ерготерапії у сфері охорони здоров’я, формування здорового способу життя засобами фізичного виховання і спорту, супроводу якісного навчання у сфері спеціальної освіти та здоров’язберігаючих і здоров’яформуючих технології у системі громадського здоров’я.

Разом із вітчизняними фахівцями участь у конференції візьмуть практикуючі спеціалісти з-за кордону, зокрема, спеціалісти зі Швейцарії, які долучаться до роботи організаційного та наукового комітетів. Так, про передумови для успішної інклюзії в школі говоритиме спеціальний педагог, Master of Arts in Educational Sciences Гендріка Ґраф де Руітер, а основні аспекти побудови мовлення у дітей із депривацією з ментальними порушеннями озвучить логопедка, MAS Cranio Facial Kinetic Science (MCFKSc) др. Сузанне Кодоні.

 Швейцарські фахівці представляють Асоціацію «Parasolka», яка має тривалі тісні зв’язки з Закарпаттям у галузі розвитку і впровадження медичних та освітніх послуг для людей з інвалідністю. Зокрема, на сучасному етапі міжнародного співробітництва було підписано тристоронню угоду щодо створення нових освітніх умов для майбутніх фахівців, які працюють із людьми з інвалідністю. Документ підписали керівники Благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», Ужгородського національного університету та Асоціації «Парасолька».

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: