Новини

22.10.2019
449

В УжНУ презентували діяльність Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем»

В УжНУ презентували діяльність Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем»

15 жовтня 2019 року в Ужгородському національному університеті за участі Центру ґендерної освіти при УжНУ презентували діяльність Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем».

На зустрічі були присутні юристки, адвокатки, науковиці, державні службовиці та інші фахівчині та фахівці у галузі права.

Голова Асоціації жінок-юристок України, кандидатка юридичних наук Христина Кіт представила основні завдання та напрямки роботи Асоціації, розповіла про ініціативи та проекти, які вдалося реалізувати за два роки діяльності Асоціації.

Під час зустрічі також були презентовані методичні рекомендації «Ґендерна дискримінація: ідентифікація та механізм надання правової допомоги», розроблені Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем». У методичних рекомендаціях представлені практичні рекомендації для фахівчинь та фахівців у галузі права щодо ідентифікації випадків ґендерної дискримінації та механізму надання правової допомоги для різних груп осіб. Членкиня Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем», адвокатка Євгенія Мелеш зазначила: «Тематика ідентифікації дискримінації у справах, з якими до адвокаток та адвокатів звертаються клієнтки та клієнти є дуже важливою у правовому дискурсі, особливо у контексті надання фахової правової допомоги».

Директорка Центру ґендерної освіти при Ужгородському національному університеті Маріанна Колодій повідомила, що ця зустріч є лише початком співпраці між Ужгородським національним університетом та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем». «Сьогодні ми розпочинаємо нашу співпрацю, найближчим часом ми проанонсуємо спільні заходи, які відбудуться у місті Ужгороді та, сподіваюся, інших містах і районах Закарпатської області» – зазначила Маріанна Колодій.

Довідка. Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем” була офіційно зареєстрована у вересні 2017 року. Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем” є одним з перших об’єднань жінок-юристок в Україні та покликана стати майданчиком для обміну досвідом, розвитку та підтримки жінок у юридичній професії.

Завдання Асоціації:

  • сприяти підвищенню професійної спроможності жінок-юристок та рівня їх представництва, посиленню лідерства жінок-юристок у професійних об’єднаннях і в інших організаціях;
  • сприяти розвитку ефективної співпраці та взаєморозуміння між жінками-юристками, професійними національними та міжнародними організаціями жінок-юристок, науковими й іншими юридичними спільнотами;
  • покращити розуміння серед правничої спільноти національного і міжнародного законодавства щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків для ефективного захисту прав і можливостей жінок у всіх сферах суспільного і політичного життя в Україні;
  • відстоювати права й інтереси жінок-юристок;
  • відстоювати права й інтереси жінок, зокрема тих, які зазнали насильства і дискримінації чи перебувають в інших кризових ситуаціях;
  • здійснювати моніторинг та дослідження забезпечення прав жінок в Україні, зокрема жінок-юристок, а також принципу гендерної рівності та недискримінації в Україні.

Сайт Асоціації: jurfem.com.ua

Категорії: