Новини

13.09.2019
1152

В УжНУ розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Проактивна толерантність як шлях до миру»

У п’ятницю, 13 вересня, в  УжНУ розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Проактивна толерантність як шлях до миру». Проводиться вона в рамках проекту, який УжНУ втілює разом з Університетом Людвіга-Максиміліана в Мюнхені (Німеччина) та стосується ідеї толерантності на кордонах Європи.

Конференція триватиме протягом двох днів. Програма насичена – складається з п’ятьох пленарних засідань та дискусій,  в який візьмуть участь представники влади, релігійних конфесій та інститутів громадянського суспільства. 

Проректор з науково-педагогічної роботи, доктор політичних наук Мирослава Лендьел зазначає: «Метою проекту є розробка концепту проактивної толерантності, яка сьогодні буде представлена. Учасники конференції ділитимуться своїми міркуваннями та дискутуватимуть про те, яким чином можна втілювати цю концепцію в практичну площину. Звісно, ми  обговорюватимемо актуальне питання меж толерантності у період, коли Україна перебуває у стані збройного конфлікту з Росією. Тож ми розраховуємо на плідну дискусію серед залучених учасників конференції та надіємося, що ця конференція започаткує й інші проекти, які будуть реалізовуватися разом із німецькою стороною». 

Експерт проекту, кандидат політичних наук Ігор Вегеш наголошує: «Зараз ми перебуваємо на середині шляху реалізації проекту. Впродовж першого року ми працювали теоретично над виробленням концепту проактивної толерантності, який би був найбільш прийнятним для України. Тож перший етап закінчений, ми виробили необхідний концепт і зараз знаходимося на порозі другого етапу – впровадження концепту толерантності в український суспільно-політичний простір. Зараз ми співпрацюватимемо з так званими агентами толерантності, з ключовими соціальними інститутами, які здатні впровадити ідею толерантності серед населення. Це представники закладів  освіти, медіа, релігійних конфесій».

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

 

Категорії: