Новини

04.10.2018
1206

В УжНУ розпочалась Міжнародна науково-практична конференція «Толерантність на кордонах Європи: вимір для України»

З 4 по 6 жовтня в Ужгородському національному університеті триватиме Міжнародна науково-практична «Толерантність на кордонах Європи: вимір для України», де ділитимуться своїми думками та ідеями представники з Європи, українські вчені та громадські діячі.

На початку засідання з вітальним словом виступила проректор з науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Ледьел: «Ми раді вітати всіх у стінах нашого університету. Хочу висловити вдячність людям, завдяки яким організовано сьогоднішній захід, передусім, керівнику проекту, ініціатору проведення конференції, професору Маркусу Фогту, завідувачу кафедри християнської соціальної етики факультету католицької теології Університету Людвіга-Максиміліана в Мюнхені (Німеччина). Проведенню конференції передувало підписання меморандуму між кафедрою соціальної християнської етики факультету католицької теології Університету Людвіга-Максиміліана в Мюнхені, кафедрою політології і державного управління УжНУ та інституту релігійних студій, який функціонує при Ужгородському національному  університеті.  Хочу представитий українських співорганізаторів, без великих зусиль котрих сьогоднішня конференція була б неможливою: професора Миколу Вегеша, завідувача кафедри політології і державного управління УжНУ, Ігора Вегеша, кандидата політичних наук, доцента кафедри політології і державного управління,Мар’яну Колодій, директорку Центру гендерної освіти при УжНУ. Ця конференція є цікавою тим, що співпрацювали дві інституції УжНУ, мова йде  про Інститут еколого-релігійних студій, який очолює кандидат сільськогосподарських наук Олександр Бокотей. І я рада вітати серед нас представників регіональної влади - заступника голови Закарпатської обласної ради Дмитра Грицика».

Як зазначив у своєму виступі про передумови виникнення проекту «Толерантність на кордонах Європи: вимір для України» Олександр Бокотей: «Завданням проекту є дослідження реальної сьогоднішньої ситуації, науково-експертне та практичне обґрунтування результатів, створення інституційних умов міжрелігійного, міжкультурного та міжнародного діалогу та співробітництва. Сприяння  форматам згуртованості та співробітництва на основі спільних цінностей та практик».

Свої наукові ідеї на конференції представили Йоахім Клозе – регіональний представник  Фонду Конрада Анденауера в Саксонії, науковці Арнд Кюперс, Ларс Шеферс, Михайло Фетько та інші науковці.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: