Новини

13.06.2019
1642

Вибори декана та зустріч з керівництвом УжНУ – на медфаці відбулися збори трудового колективу

У середу, 12 червня, на медичному факультеті відбулися збори трудового колективу присвячені двом подіям - голосуванню за кандидатуру декана факультету, а також зустрічі із керівництвом університету. Зокрема були присутні ректор УжНУ Володимир Смоланка, перший проректор Олександр Сливка та проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма.

Колектив медфаку вирішив обрати на наступний термін діючого декана, доктора медичних наук, професора Олександра Болдижара. Він, звітуючи за останні 7 років каденції, акцентував увагу на змінах, які відбулися на медичному факультеті: «Ми маємо стійке зростання кількості студентів, зростання кадрового потенціалу. Якщо 7 років тому ми мали 120-140 ставок, то тепер – 240-270. Також в нас відкриті 2 спеціалізовані наукові ради, розширений аудиторний фонд та кількість клінічних баз. Важливим викликом, з яким гідно впорався медфак – прийом іноземних студентів. Якщо в 2014 році їх було близько 360, то наступного року - вже більше 600 чоловік. Була проведена велика робота з адаптації студентів, створення ефективних умов для навчання, забезпечення навчальними матеріалами».

Після голосування за посаду декана відбулося обговорення перспектив розвитку факультету. Ректор УжНУ Володимир Смоланка зазначив, що тільки протягом 2018 року на заробітну плату працівникам медичного факультету, придбання техніки, ремонтні роботи на факультеті було витрачено близько 43 мільйонів гривень. «Ініціативою ректорату була і надалі буде осучаснення та придбання інструментів для забезпечення навчального процесу, подальше покращення матеріально-технічної бази. За останні роки вже суттєво збільшений аудиторний фонд факультету. В цьому контексті ми продовжуватимемо ремонт приміщень у центральному корпусі медичного факультету» - наголосив Володимир Смоланка.

Надалі в ході розмови розглянули актуальні проблеми та виклики, які стоять перед медичним факультетом, керівництво університету відповіло на запитання працівників факультету.

 Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: