Новини

01.04.2019
985

Військова кафедра УжНУ – одна з родзинок вишу (Відео)

Кафедра військової підготовки УжНУ – родзинка вишу. Вона є однією з наймолодших, з’явилася у 2015-му році.

Підготовка курсантів проводиться методом «військового дня». Щоп’ятниці о 8-й ранку починається шикування, далі – навчальні заняття.

Василь ОЛІЙНИК, завідувач кафедри військової підготовки УжНУ

Це теоретичні заняття. Практичні заняття відбуваються.у нас є навчальна лабораторія тактики і навчальна лабораторія артилерійського вогню. Також багато занять ми проводимо на полігоні у населеному пункті Оріховиця. У нас новітні зразки озброєння, техніки. Ми використовуємо провідні методи виховання, навчання їх. Тому, я думаю, що заняття відбуваються дуже в активній формі.

На початках тут навчалося 70 студентів. Зараз – більше 250-ти. Це єдина кафедра університету, де одягають спеціальний однострій  і після випуску отримують перше військове звання – офіцер запасу, молодший лейтенант.

Юрій ЯКУБЕЦЬ, студент кафедри військової підготовки УжНУ

Так як я патріот своєї держави і відчуття патріотизму відіграло визначну роль у моїх роздумах для вступу на військову кафедру. Після збройної агресії Росії щодо України я зрозумів, що у любому випадку краще бути підготовленому, ніж особою, яка розгублена і нічого не знає.

Курсантки кафедри – яскраве підтвердження того, що військовими можуть бути не тільки чоловіки. Студентки так само виконують нормативи та вміло стріляють зі зброї.

Олена ІЛЬНИЦЬКА, студентка кафедри військової підготовки УжНУ

Ми неодноразово їздили на полігон, стріляли із різних видів зброї: автомат Калашникова, пістолет Макарова. Військова кафедра надає саморозвиток і більшість дівчат ідуть сюди тому, щоб отримати більше можливостей для працевлаштування.

Переважна кількість викладачів мають військовий досвід і брали участь у бойових діях на Сході України. Нещодавно до чоловічого колективу приєдналася колишня студентка кафедри, Марія Славич.

Марія СЛАВИЧ, викладач кафедри військової підготовки УжНУ

Наш курс – це був перший випуск кафедри військової підготовки. Багато знайомих часто задавали запитання, навіщо це тобі потрібно, оскільки це чоловіча професія. Нащо я перш за все відповідала, що це професія перш за все сильних людей. Оскільки незалежно від статі ми робимо свій власний вибір.

Кафедра військової підготовки виховує національно свідому молодь із почуттям пат­ріотизму. Випускники можуть вступити до лав сухопутних військ, Служби Безпеки України, Національної поліції, працювати в усіх правоохоронних структурах та прикордонних військах.

Uzhinform

Категорії: