Новини

22.10.2019
638

Віват альма матер. УжНУ святкує день народження (Відео)

Віват альма матер. УжНУ святкує день народження (Відео)

Професори, викладачі, студенти, випускники – Ужгородський національний університет зібрав наукову еліту на свій день народження.

Шановні друзі, вітаю всіх нас із цим прекрасним успіхом і з днем народження нашого університету.

74 роки тому 168 юнаків і дівчат з різних міст і сіл України розпочали своє студентське життя. Навчальний процес почався на чотирьох факультетах – історичному, філологічному, біологічному та медичному. Сьогодні  вищий навчальний заклад має 21 структурний підрозділ, понад 15 тисяч студентів і є в рейтингу найкращих європейських ВИШів.

Володимир СМОЛАНКА

ректор УжНУ

Ми потрапили в регіональний рейтинг Східна Європа і Азія. Ми серед 350 найкращих університетів маємо 211-ту позицію. Для цього рейтингу потрібно було надавати інформацію впродовж 3 років. Також у цьому рейтингу є 20 українських університетів і ми серед них 11-ті. Хочу сказати, що це лише початок нашого шляху. Ми будемо рухатися ще далі.

Понад 20 років УжНУ співпрацює із закордонними університетами та відправляє своїх студентів за програмами обміну. Зокрема, у Празі поважають українців за старанність, наполегливість та бажання брати участь у різних проектах. З 2015-го року  і чеські ВИШі почали заохочувати своїх студентів приїздити в Україну за досвідом.

Володимир МАТОЛІН

професор Карлового університету у Празі, спеціалізація – фізика і фізика нано-матеріалу

Для мене велика честь бути тут у вашому університеті, тут почесний докторат. Таке хороше ставлення – це наслідок нашої багаторічної співпраці.На нашій кафедрі з 2001 року навчаються докторанти, аспіранти із УжНУ. І приємно, ці люди є на перших місцях не тільки у Празі, але й у світі. Таким чином розвинулася співпраця, яку можу назвати цілком успішною. Нам вдалося запустити та попрацювати у спільних проектах, де здійснюємо ряд експериментів із підрозділів фізики, участь беруть студенти зі всього світу. І в тому числі до нас приїжджають групи з України з УжНУ, які беруть участь в європейському проекті.

У навчальному закладі кажуть: щороку знаходять нових і цікавих партнерів, які готові сприяти розвитку університету. Ужгородський національний університет випустив не одне покоління студентів і створює умови для отримання якісного рівня освіти.

Ольга ТРАВІНА

заступниця голови обласної державної адміністрації

Приємні емоції, тому що пишаємося тим, що маємо такий університет. Безумовно, не лише в Україні ми маємо авторитет, але і за її межами. А я особисто пишаюся тим, що я випускниця цього університету.

Для майбутніх абітурієнтів діє літній університет, куди запрошують школярів і знайомлять із життям та роботою закладу. Цьогоріч переважна більшість його випускників стали студентами УжНУ.

 

Uzh Inform

Категорії: